ANOFM implementează un sistem modern de plată a indemnizaţiei de şomaj

Print Friendly, PDF & Email

imagesB3J3T57HCardul Prepaid va fi noul instrument financiar, prin intermediul căruia se va face plata indemnizaţiei de şomaj, fapt ce va duce la eficientizarea Serviciului Public de Ocupare. Această nouă modalitate de plată a şomajului va fi transpusă în practică de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene.

În prezent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), în calitate de beneficiar și SC Soft Business Union SRL, partener, implementează proiectul strategic “Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”. Proiectul “Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj” susţine îndeplinirea angajamentelor din PNR 2011-2013 prin activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare. Astfel vor fi realizate investiţii în modernizarea SPO, mutarea centrului de greutate al serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienţilor, acţiunea în retele de actori sociali relevanţi pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO cât şi a clienţilor în schimbarea atitudinii şi nivelului de deprinderi necesare acţiunii pe piaţa muncii. Pentru îmbunătățirea calității serviciilor Serviciul Public de Ocupare, prin proiect se va realiza şi implementa un instrument financiar pentru plata indemnizației de șomaj – cardul Prepaid, având drept scop eficientizarea muncii în cadrul Serviciului Public de Ocupare, furnizând astfel un nou serviciu self-service pentru cele 43 de agenții județene și implicarea unui grup țintă de 80 de persoane. În acest context, prin implementarea acestui instrument de plată la nivel naţional se urmăreşte întărirea capacităţii SPO precum şi îmbunătăţirea serviciilor furnizate de acesta persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Marian Staş: ,,România mileniului III nu mai poate funcţiona cu un sistem educaţional de secol XX”

joi ian. 29 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Renumitul şi cunoscutul specialist în educaţie, Marian Ştaş, s-a aflat la începutul acestei săptămâni la Călăraşi. Scopul vizitei sale a fost unul extrem de important şi de generos, anume, acela de a purta discuţii cu elevii şi profesorii călărăşeni pe tema unei reale transformări a […]