Anghel Olteanu nu mai este primar al comunei Unirea

Print Friendly, PDF & Email

Anghel OlteanuAnghel Olteanu a fost suspendat din funcţia de primar al comunei Unirea, în baza Ordinului nr. 112, emis în data de 13 mai 2015,  semnat de către prefectul judeţului, George Iacob. Această hotărâre a fost pusă în practică, urmare a unui   Raport de evaluare, emis de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin care a  fost constatată starea de incompatibilitate şi de conflict de interese  a primarului Anghel Olteanu. Într-un comunicat emis la începutul  acestui an, de către această instituţie, se arată: ,,Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui  Olteanu Anghel, primar al comunei Unirea, județul Călărași, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale.”

Totodată, ANI mai precizează : ,,În perioada exercitării mandatului de primar al comunei Unirea, din judeţul Călăraşi (2008 – 2012), Anghel Olteanu  a exercitat calitatea de Preşedinte în Comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director în cadrul Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria”. În urma concursului, soţia acestuia a obţinut calificativul maxim, fiind angajată în funcţia de director (în calitate de director, soţia persoanei evaluate a obţinut venituri în cuantum de 21.432 lei). De asemenea, în calitate de reprezentant al primăriei comunei Unirea, Olteanu a încheiat două contracte între Primăria Unirea şi S.C. Runde Sall S.R.L. (societate în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic), pentru care, în perioada 5 decembrie 2008 – 15 aprilie 2009, instituţia publică a efectuat plăţi în beneficiul societăţii, în sumă de 24.605 lei. “Astfel, Anghel Olteanu a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1”.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat și posibila săvârșire a infracțiunii de înșelăciune, întrucât persoana evaluată a continuat să exercite funcția de administrator și după revocarea din funcție (în temeiul unei procuri de mandat), inducând, astfel, în eroare orice persoană care putea să constate situația de incompatibilitate în care se afla. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Olteanu Anghel a infracțiunii de înșelăciune, prevăzută de art. 244, alin. (1) din Legea nr. 286/2009, privind Codul Penal.

Miercuri, 20 mai 2015, Anghel Olteanu a depus dosar pe rolul Tribunalului Călăraşi, pentru contestarea Ordinului nr. 112 emis de Instituţia Prefectului, în baza căruia i-a încetat mandatul de primar al comunei Unirea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Un licean activ, un exemplu, o speranta pentru un viitor mai bun

joi mai 21 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱“Proiectul “Initiativa pentru comunitatea mea!” Calarasi s-a desfasurat in perioada martie-aprilie 2015. Acesta a fost startul actiunilor in care vreau sa ma implic pentru dezvoltarea si promovarea comunitatii mele. Primul modul al cursului s-a desfasurat pe 25.03.2015 la Hotel Hestia. In acest training am discutat […]