Anchetă internă, la Spitalul Călărași, după ce un bărbat s-a aruncat de la etaj

În urmă cu două zile, un bărbat internat pe secția neurologie, a Spitalului Județean Călărași, s-a aruncat de la etaj. Acesta a decedat, iar în cadrul spitalului este efectuată o anchetă internă, pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul.

Pentru a afla mai multe amănunte, despre acest caz, am luat legătura cu directorul medical, dr. L. Belușică:

“Desfășurăm o anchetă internă, în spital, pentru a vedea ce s-a întâmplat. Eram în spital, când s-a produs evenimentul, marți, aproape de orele prâzului. Încercăm să aflăm și noi împrejurările care au dus la producerea acestui incident. După ce bărbatul s-a aruncat, s-au făcut toate eforturile pentru a-l salva, dar nu s-a mai putut face nimic. Conform procedurilor, am anunțat serviciul 112, a fost anunțată poliția, care, la rândul ei, desfășoară o anchetă.

Pacientul era internat pe secția neurologie, fiind un bolnav cronic. Acesta fusese internat pentru un accident vascular și, pe lângă problemele curente de sănătate pe care le avea,  se pare că era și un caz social, nu avea familie, fiind singur.

Am vorbit  cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, pentru a face unele modificări importante, în cadrul spitalului

După experiența pe care am avut-o la o clinică din Anglia, am înțeles cât de important este ca un spital să fie ermetizat. Nicio fereastra din spital nu trebuie să se deschidă, iar aerisirea camerelor trebuie făcută cu ventilație controlată  sau aer condiționat. Trebuie făcute investiții mari, este un proiect de amploare, pe care l-am propus din momentul în care am venit aici. Am găsit o firmă care dorește să ne ajute, în acest proiect. Îmi doresc să devenim primul spital ermetizat, din România, și, astfel, vor fi preîntâmpinate diferite probleme, de la cele de suicid, la cele privind igiena în spital, pentru că tot a fost, recent, discutat cazul pacientului cu larve. Dacă nu avem muște în spital, nu avem nici pacienți cu plăgi infectate. De aceea, am și susținut-o public pe doctorița de la Spitalul de Arși, care a făcut public cazul, pentru că nu ea este vinovată, ci sistemul în care se lucrează. În 30 de ani de activitate, am avut trei bolnavi care au fost infestați cu larve.

Așa că, am început activitatea, la SJU Călărași, cu proiectele mari, care deservesc tot spitalul, cum este secția ATI, discutăm ermetizarea spitalului, sunt proiecte globale, care asigură asistența medicală în toate secțiile. Miercurea viitoare ne vom întâlni, la Călărași, cu acest investitor, care a înțeles necesitatea de a ermetiza spitalul și de a pune uși rotative.

Acest spital are nevoie de, cel puțin, 10 psihologi

Un alt proiect prioritar este ca, la toamnă, să scoatem, pentru început, două posturi de medic psiholog la concurs, pentru că pacienții au nevoie de psiholog, dar și doctorii și asistenții. Acest spital are nevoie de, cel puțin, 10 psihologi, pentru că un medic nu poate deservi mai mult de 45 de bolnavi.”, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, directorul medical, conf. univ. dr. Laurențiu Belușică.

Please enter banners and links.

Next Post

ISU Călărași/ S-au aplicat amenzi, pentru incendierea miriștilor

joi aug. 4 , 2016
     Ca urmare a creșterii numărului de incendii de miriști, incendii de vegetație uscată și incendii necontrolate, tot mai dese, la rămpile de gunoi din localitățile județului, cadrele Inspecției de Prevenire, în urma analizelor efectuate asupra situațiilor operative din teren, au prioritizat activitățile de control și au pus un accent […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!