Ambulatoriul din Lehliu-Gară a fost inaugurat

Print Friendly, PDF & Email

Ambulatoriul Lehliu GaraLa începutul acestei săptămâni, luni, 14 septembrie 2015, a avut loc inaugurarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară, modernizat cu fonduri europene.

Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3, a avut o valoare de 10.383.193,60 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 7.734.119,86 lei.

slujba de sfintireLa conferința de închidere a proiectului au fost prezente numeroase oficialități, alături de primarul orașului Lehliu-Gară, Iulian Iacomi: prefectul, George Iacob, președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu-Mușat, senatorul Liviu Tomoiagă, deputații Dan Motreanu și Vasile Iliuță, vicepreședintele C.J., Marian Dinulescu, președintele PSD Călărași, Dan Cristodor, precum și mulți alți invitați locali.

sala de operatiiPrimarul Iulian Iacomi, a dorit să le mulțumească tuturor celor care l-au sprijinit în implementarea acestui proiect: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Un proiect pe care, sincer, nu credeam că îl mai finalizăm. Dar, mă bucur pentru faptul că, după multă muncă, acest Ambulatoriu a ajuns la faza inaugurării. Prea multe nu am ce să vă spun, pentru că ați văzut acest proiect. Foarte mulți bani s-au alocat pentru aparatura necesară. Îmi pare rău că am invitat foarte mulți primari, din zonă, care beneficiază de această investiție, dar poate că nu-i interesează. Eu le mulțumesc celor care au făcut posibil ca acest proiect să fie implementat la Lehliu-Gară!” 

conferinta de inchidereDirectorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, a declarat: „Este un moment care ne bucură pe toți și doresc să adresez sincere felicitări conducerii Primăriei Lehliu-Gară, pentru modul cum s-a achitat de sarcinile pe care le-a avut, în realizarea acestui proiect! Umblu prin locuri cu pretenții mult mai mari, la nivel de țară, dar o echipă de management cu atâta competență să știți că nu se vede prin multe locuri. Acest proiect completează zestrea celor 3 proiecte pe care județul Călărași le-a finanțat, în cadrul acestui domeniu de infrastructură pe sănătate, care, împreună, totalizează 7 milioane de euro: Ambulatoriul de la Călărași, Ambulatoriul de la Săpunari și acesta. Acest lucru ne situează în fața unor județe, din cadrul regiunii, dar și din cadrul țării, cu pretenții și așteptări mai mari. Sunt convins că P.O.R. 2014-2020 va constitui o țintă importantă pentru administrația călărășeană, pentru a finanța nevoi arzătoare ale comunităților noastre.”

Implementarea proiectului “Modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară” a durat doi ani și jumătate și a constat în modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului Integrat şi realizarea unei anexe tehnice; reabilitarea şi amenajarea imobilului existent şi modificarea acestuia la nivel funcțional; construirea unei anexe cu rol de spaţii tehnice pentru deservirea funcţiilor Ambulatoriului, în suprafaţă de 194,00 mp.

Numărul estimat de pacienţi care beneficiază, anual, de serviciile medicale ale Ambulatoriului Integrat este de 16.000 de persoane, de provenienţă din localităţile Lehliu-Gară, Lehliu-sat, Sălcioara, Valea Argovei, Lupşanu, Dor Mărunt, Nicolae Bălcescu, Dragoş Vodă, Frăsinet, Săruleşti, Ileana, Fundulea, Gurbăneşti.

Ambulatoriul Lehliu Gara Ambulatoriul vizitarea Ambulatoriului Ambulatoriu 3 sala de operatii Ambulatoriu 2 Ambulatoriu 1

Please enter banners and links.

Next Post

Primar reținut pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

mie sept. 16 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primarul comunei Lehliu-sat, Nicolae Matei, Marian Iorgu, contabil, și Claudiu Antonache, casier, au fost reținuți pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de serviciu sau asimilate corupției. Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a transmis următorul comunicat de presă: comunicat de presa 16.09.2015 Please enter banners and […]