Alegeri Lehliu-Gară/ Ștefania Moga: „Nu-l susțin pe Iulian Iacomi, candidatul PSD la funcția de primar”

Print Friendly, PDF & Email

După alegerile parlamentare, lucrurile păreau a se fi așezat în cadrul organizației județene a PSD Călărași.

Rezultatele foarte bune obținute, un senator (Roxana Pațurcă) și doi deputați (Liviu Nicolicea și Iulian Iacomi) au dus, însă, și la vacantarea funcției de primar al orașului Lehliu-Gară. Pentru că la nivel național mai multe localități au rămas fără primarii aleși  vara trecută, Guvernul a stabilit data de 11 iunie pentru organizarea alegerilor parțiale, pentru funcția de primar.

Această situație este valabilă și în județul nostru, în două localități: Lehliu-Gară și Unirea (unde instanța a stabilit că primarul Daniel Nica s-a aflat în stare de incompabilitate, deoarece în perioada cât a fost viceprimar al comunei Unirea a fost și administrator al propriei firme).

Organizația județeană a PSD Călărași și-a stabilit candidații în ambele localități, nu fără a exista discuții de culise că viceprimarii în funcție (desemnați să fie și candidați la primărie) nu ar fi  suținuți de foștii primari: Iulian Iacomi, respectiv Anghel Olteanu. Dacă la Unirea lucrurile s-au liniștit prin ieșirea lui Anghel Olteanu cu o declarație publică de suținere a lui Florian Belu, nu același lucru s-a întâmplat la Lehliu Gară, unde a avut loc o răsturnare de situație.

Fostul primar, Iulian Iacomi, a anunțat că vrea să renunțe la funcția de deputat, pentru a se întoarce la Primărie, pentru că…nu are încredere că cea cu care a făcut echipă din 2012 și până în decembrie 2016, viceprimarul Ștefania Moga, va câștiga alegerile. Asta, în condițiile în care Ștefania Moga este în toate sondajele realizate, pe primul loc în preferințele lehlienilor.

Lucrurile nespuse public, însă, par că dețin adevărul, în această situație, și anume faptul că Ștefania Moga nu a dorit să renunțe la candidatură, în favoarea celui propus și susținut de Iulian Iacomi, ceea ce l-a determinat pe fostul primar să candideze chiar el.

Biroul Permanent Județean al PSD, confruntat cu această situație, a ținut o nouă ședință pentru a stabili care dintre cei doi candidați este susținut de organizație să candideze. Ceea ce a urmat era cumva așteptat, deoarece Iulian Iacomi a declarat că are susținerea conducerii naționale pentru a candida la funcția de primar, acesta fiind dealtfel desemnat, în cadrul ședinței de ieri, noul candidat al PSD la Lehliu-Gară.

După votul primit de Iulian Iacomi, în BPJ, viceprimarul Ștefania Moga a transmis următorul comunicat presei:

 Joi, 18.05.2017, in cadrul sedintei BPJ Calarasi, membrii acestuia au decis ca pentru functia de primar al orasului Lehliu Gara sa candideze la alegerile din 11.06.2017, domnul deputat Iulian Iacomi. Aceasta decizie a fost luata in urma exprimarii dorintei domnului deputat de a candida la functia de primar, ca urmare a discutiilor purtate cu Conducerea Centrala a PSD, considerand ca este singurul care ar putea castiga aceste alegeri, asa cum reiese din declaratia acordata ziarului Argument Calarasi – “Am facut-o pentru partid, pierdeam la Lehliu Gara cu Stefania Moga candidat”, desi din sondajul de care domnul Iacomi amintea in acelasi ziar, reiese ca eram pe primul loc. In acest context, consider ca se impune sa fac publica decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi, o decizie de altfel justificata de toate evenimentele derulate in ultima perioada. Timp de cinci luni, domnul Iacomi a cautat printre prieteni/cunoscuti ( nu neaparat membrii PSD), un potential candidat la functia de primar, ceea ce dovedeste ca nu ma bucuram de increderea si cu atat mai putin de sustinerea dumnealui. Cu toate acestea, in organizatia locala PSD, domnul Iacomi a declarat ca ma va sustine pentru a candida la functia de primar.

Prin urmare, BPJ PSD Calarasi, a validat candidatura mea pentru functia de primar, hotararea fiind facuta publica intr-o conferinta de presa la care au participat alaturi de mine, domnul presedinte interimar Ciprian Pandea si domnul europarlamentar Victor Negrescu.

Asa cum am declarat intr-un articol anterior, cred ca valorile si principiile care definesc o persoana cu aspiratii la o astfel de functie, sunt esentiale, deoarece valorile sale ca individ devin valorile comunitatii pe care o reprezinta.”

 

Please enter banners and links.

Next Post

Manifestările Ştiinţei şi Tehnicii Şcolare „Florin Vasilescu”, la Călăraşi

vin mai 19 , 2017
În perioada 18-21 mai, la Călăraşi, se desfăşoară manifestările  Ştiinţei şi Tehnicii Şcolare „Florin Vasilescu”, un eveniment naţional,  de înaltă ţinută în lumea educaţională.  În cadrul manifestărilor va avea loc şi în acest an concursul  elevilor de liceu, clasele IX-XII,  unde  participă 19 echipe din judeţele: Maramureş( o echipă), Iaşi […]