AJOFM Călăraşi va organiza 10 cursuri de formare profesională, în luna iulie

Print Friendly, PDF & Email

ajofm calarasi fotoAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJFOM) din Călăraşi organizează, în luna iulie a acestui an, 10 programe de formare profesională gratuite, pentru un număr de 140 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenții cursurilor de calificare/recalificare vor obține certificate în următoarele meserii: brutar, cameristă, cosmetician, fierar betonist, lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în tâmplărie, mecanic auto sau zidar, pietrar tencuitor.

Programele de formare profesională se derulează pe o perioadă cuprinsă între 2,5 luni și 6 luni.  Pentru înscrierea la cursul de cosmetician se solicită nivel de studii medii (liceu). În cazul programelor de formare pentru fierar betonist, mecanic auto și zidar, pietrar tencuitor este suficientă școala generală, iar pentru celelalte cursuri organizate în această lună se pot înscrie persoane care au studii generale incomplete.

”Ca urmare a absolvirii programelor de calificare, în primul semestru al acestui an, 272 de persoane şi-au găsit un loc de muncă. Formarea profesională este eficientă atât în cazul şomerilor care, prin intermediul său, îşi pot creşte şansele de a se angaja, dar şi în cazul salariaților care doresc să dobândească o calificare, micşorând astfel posibilitatea de a deveni şomeri” a declarat directorul executiv al AJOFM Călărași, domnul Nicolae Chirana.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Cetăţean bulgar reţinut pentru trecere frauduloasă a frontierei

vin iul. 11 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În urma declanşării unei acţiuni tactice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au reuşit prinderea unui cetăţean bulgar care  trecuse ilegal frontiera de stat a României cu ajutorul unei bărci pescăreşti furate de la malul bulgăresc al fluviului Dunărea. La data […]