Cetăţean bulgar reţinut pentru trecere frauduloasă a frontierei

politia_frontiera_mare-1În urma declanşării unei acţiuni tactice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au reuşit prinderea unui cetăţean bulgar care  trecuse ilegal frontiera de stat a României cu ajutorul unei bărci pescăreşti furate de la malul bulgăresc al fluviului Dunărea.

La data de 09.07.2014, în urma obţinerii informaţiei despre dispariţia unei bărci pescăreşti de la malul bulgăresc şi confirmarea faptului că aceasta a fost furată şi nu s-a desprins accidental, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi în colaborare cu Compartimentul de Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial Călăraşi au format echipaje mobile de blocare a direcţiei respective.

Concomitent cu aceasta s-a efectuat  cercetarea malului fluviului Dunărea, măsuri ce au condus în primă fază  la descoperirea ambarcaţiei abandonate, în jurul orelor 09.45, iar 10 minute mai târziu a fost reţinută persoana care folosise ambarcaţia pentru comiterea infracţiunii, pe direcţia km.flv 379

In urma cercetărilor s-a stabilit că persoana reţinută este cetăţeanul bulgar L. Ivanov, în vârstă de 56 de ani din Silistra, iar ambarcaţiunea aparţine unui pescar bulgar ce declarase furtul acesteia chiar în seara anterioară.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul bulgar a fost predat autorităţilor bulgare în baza Acordului de readmisie încheiat între cele două state.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Trei agenţi de asigurări din Călăraşi, arestaţi pentru luare de mită

vin iul. 11 , 2014
Joi, 10 iulie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi au dispus arestarea preventivă,  pentru 24 de ore,  a trei agenţi de asigurări. Printre cei   reţinuţi se află Gheorghe Spânu, şeful sucursale Unika din Călăraşi, Iorga Marius, de la aceeaşi unitate, precum  şi Şerban Mihai Adrian de la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!