AJOFM Călărași primește cererile pentru programul “Prima Chirie”

Print Friendly, PDF & Email

Începând cu această lună, AJOFM Călărași primește cererile însoțite de documentele necesare pentru acordarea sumelor prevăzute în Programul “Prima chirie”.

Prin acest program persoanele înregistrate ca șomeri la AJOFM Călărași care îndeplinesc condițiile legale și care s-au angajat în perioada dintre 25.01.2017, data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.6/2017 și 06.06.2017, beneficiază de prima de relocare.

Potrivit prevederilor legale, persoanele înregistrate ca șomeri la AJOFM Călărași, care se încadrează în muncă într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care îşi au domiciliul sau reședința şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, pot primi o primă de relocare.

Prima chirie (prima de relocare) se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea, în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora, nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

Persoanele care îndeplinesc condițiile legale sunt așteptate să depună sau să transmită prin modalităţile prevăzute de dispoziţiile legale (personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail), la AJOFM Călărași, actele necesare acordării acestui drept în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă (documentele necesare vor fi detaliate într-un comunicat ulterior).

 Compartimentul  Comunicare, Secretariatul Consiliului Consultativ și EURES

 

Please enter banners and links.

Next Post

Eveniment "Cine m-a manipulat"

mie iun. 14 , 2017
Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a găzduit sâmbătă, 10 iunie, la sala Cinema 3D/2D conferința “Cine m-a manipulat ?” , ca urmare a interesului manifestat de tineri pentru acest subiect al manipulării. La eveniment au fost invitați doi speakeri cu experiență în domeniu (Mădălina Moroldo și Andrei Stupu […]