Agricola Borcea domină fotbalul călărășean

Print Friendly, PDF & Email

Primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu, și-a propus, încă de la începutul activității sale în această funcție, să susțină dezvoltarea localității, educația și activitatea sportivă. Acum este deja mândru de rezultatele pe care le are cu echipele de fotbal locale. Două, din trei echipe, sunt pe primul loc, în liga din care fac parte, cu șanse de promovare în liga superioară.

Despre performanțele sportive înregistrate de echipele de fotbal ale comunei Borcea, primarul Aniel Nedelcu ne-a declarat:

„Echipele de fotbal Agricola Borcea domină fotbalul călărășean, atât la seniori, cât și la juniori, în Liga a IV-a. Dacă cele două echipe se află pe primul loc, înseamnă că fotbalul este îndrăgit în comuna noastră, dar sunt și pregătite extrem de serios de  câte doi antrenori: George Șerban și Stănică Șerban, la echipa de seniori,  Emil Floreanu și Paul Marinescu, la echipa de juniori.

Financiar, echipele sunt susținute de Consiliul Local Borcea, dar și de sponsori. Facem eforturi să îi ajutăm să se mențină în fruntea clasamentului și vrem să îmbunătățim baza sportivă. Avem un proiect depus pe fonduri europene, pentru îmbunătățire bazei sportive, pe care vrem să o aducem la nivelul fotbalului de Liga a III-a. Pentru că ne dorim promovarea, vom aduce îmbunătățiri stadionului care va fi prevăzut cu tribune, tabelă electronică, vom face porțile din aluminiu, tot ce este necesar pentru liga superioară. Sunt aproape 40 de fotbaliști de care avem grijă lunar, cu echipamente, prime de joc, le plătim transportul celor 6 fotbaliști pe care îi avem de la București, la echipa de seniori, fotbaliștii au același tip de tricouri și investim, inclusiv, în mingii profesionale de fotbal.

Alături de Consiliul Local îi avem ca sponsori pe Brise Constanța, asociațiile agricole din localitate, oameni de suflet care ne sprijină și sperăm să fie de bun augur susținerea aceasta, deoarece comuna Borcea nu a avut niciodată o echipă de fotbal în Liga a III-a. Doresc să subliniez că vreau ca autoritățile locale să fie susținute de guvern, și de cei abilitați, prin a ne lăsa să sprijinim sportul local. Dacă nu am mai fi lăsați să sprijinim financiar sportul local, acesta ar dispărea.

Pe lângă proiectul pe care Primăria Borcea l-a depus pentru modernizarea stadionului, vreau să facem și o sală de sport, în cadrul liceului, cu fonduri de la  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Primăria Borcea susține sportul, așa cum se vede și din frumoasele rezultate pe care le avem, și să nu uităm că mai avem o echipă de fotbal, Avântul Pietroiu, în Liga a V-a, seria B, care nu demult a fost și ea în Liga a IV-a, găsind puterea financiară pentru a susține două echipe în Liga a IV-a. Acest lucru nu este puțin și de ce nu am putea găsi soluții să susținem o echipă și în Liga a III-a? Numai cine nu vrea, nu poate!

Doresc să le transmit tuturor factorilor implicați în activitatea noastră sportivă să ne  susțină, în continuare, să putem atrage copiii la stadion, pentru că sportul înseamnă dezvoltare fizică, dar și mentală, fortificarea organismului și trebuie să facem în așa fel încât copiii să fie implicați în aceste întreceri sportive, care îi fac să se simtă mândri, de activitatea lor.”, afirmă primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Copiii pot merge gratuit la grădinița cu program prelungit a Centrului SERA

vin mart. 24 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Una dintre problemele persoanelor cu venituri  foarte mici este și cea privind educația copiilor lor, de vârsta grădiniței. În afara grădinițelor cu program normal (8.00-12.00) care sunt gratuite, dar fără să aibă inclusă masa zilnică, nu există o grădiniță cu program prelungit care să ofere, […]