ACL şi PSD se acuză reciproc de turism electoral şi vot multiplu

marian dTurismul electoral şi votul multiplu constituie infracţiuni sancţionate dur de lege ce pot atrage sancţiuni penale. Cu toate acestea, la alegerile prezidenţiale din această toamnă, numărul cetăţenilor care au votat pe liste suplimentare, în judeţul Călăraşi, a atins un număr record. Acest aspect denotă faptul că atât PSD cât şi ACL, formaţiuni cu o anumită potenţă finaciară s-au implicat în astfel de practici în ziua scrutinului electoral. Liderul PSD, Dan Cristodor s-a declarat un critic dur al acestor practici. ,, Nu mi s-a părut normal ceea ce s-a întâmplat la Vâlcele şi în alte părţi.Nu înţeleg cum au ajuns să voteze mii de oameni pe listele suplimentare. La Vâlcelele au fost 1000 de cetăţeni pe listele suplimentare, la Dragoş Vodă , vreo 600, la fel şi la Roseţi sau la Curcani. Nu pot înţelege cum au venit foarte mulţi cetăţeni de la Curcani să voteze la Roseţi. Noi, PSD-ul am făcut 5 sesizări la poliţie şi sperăm să se termine, pentru totdeauna, astfel de practici. Eu cred că sunt mulţi vinovaţi care sunt în spatele turismului electoral şi votului multiplu. Debandada asta trebuie să se termine! Îmi dau cuvântul de onoare că noi, cei din PSD, nu am cărat cetăţeni la vot, dintr-o localitate în alta!”, a afirmat Cristodor.

De cealaltă baricadă, co-preşedintele ACL Călăraşi, Răducu Filipescu a spus că,în perioada imediat următoare,se va face o verificare amănunţită a tuturor listelor suplimentare din judeţul Călăraşi. ,,Noi avem un program special prin care vom controla fiecare listă suplimentară pentru a găsi pe cei care se fac vinovaţi de vot multiplu. Probabil că vom face mai multe sesizări la poliţie privind această chestiune decât cei de la PSD”, a afirmat Filipescu.

Cu alte cuvinte, cei doi lideri politici locali,de la PSD şi ACL, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Probabil că cetăţenii care au votat multiplu provin de la un partid al extratereştilor!

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Ruxandra Prică:,,Nivelul superior al serviciilor oferite de CRFPA este recunoscut pe plan naţional”

vin nov. 21 , 2014
Centrul Regional de Formare Profesională al Adulţilor(CRFPA) din Călăraşi joacă un rol important pe piaţa muncii din zona de sud-esta ţării dar şi în Bucureşti, prin serviciile de bună calitate privind calificarea profesională. Activitatea acestei instituţii a cunoscut, în ultimul timp o evoluţie ascendentă, atât prin plaja tot mai diversificată […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!