Accidentul produs de barja societăţii Prefab va fi cercetat de Parchet

accident barjaÎn seara zilei de luni 8 iulie a.c., în zona  Portului Călăraşi, a avut loc un grav accident de navigaţie, produs de barja Bora 1, ce aparţine societăţii Prefab S.A., care era condusă de căpitanul Viorel  Georgescu. Potrivit informaţiilor furnizate de  căpitanul Constantin Anghel, din cadrul Căpităniei Portului Călăraşi,  barja  a acroşat, pe o distanţă de 100 de metri, două pontoane şi mai multe ambarcaţiuni de agrement.  Acest lucru s-a întâmplat, în momentul în care, căpitanul  a pierdut controlul vasului.

,,Barja se deplasa în aval, de la kilometrul 376 al Dunării, către kilometrul 90, Borcea, la locul de descărcare, iar în zona Portului Călăraşi a avariat  două pontoane şi mai multe ambarcaţiuni  de agrement. Am chemat un echipaj SMURD, care l-a preluat pe comandantul navei, căruia i s-a făcut rău. Căpitanul Viorel Georgescu a fost testat cu aparatul etilotest, din  dotarea Căpităniei, iar rezultatul a fost negativ. În momentul producerii accidentului, căpitanul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Marţi, 9 iulie a.c., s-a procedat la scoterea pontonului scufundat în apă, cu o macara ce aparţine societăţii Prefab, iar Bora 1 a plecat de la locul accidentului, pentru descărcare, la Km 90 Borcea. În jurul orei 13.00, a fost finalizată toată acţiunea, fiind eliberată întreaga zonă, unde a avut loc incidentul. La ora actuală, dosarul de cercetare al accidentului se află, în lucru, la Căpitănia Portului Călăraşi, acesta  urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi. În ceea ce priveşte prejudiciile produse ambarcaţiunilor avariate, societăţile, care asigură service-ul acestora, vor stabili valoarea daunelor, în baza unor devize de lucrări, necesare reparaţiilor”, a precizat, pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”, căpitanul Constantin Anghel.

Chiar dacă, accidentul provocat de Bora 1 nu s-a soldat cu victime, este posibil ca, societatea Prefab să răspundă penal, întrucât vasul respectiv nu întrunea condiţiile tehnice şi măsurile privind transportul navigabil, conform  legislaţiei aflate în vigoare.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Teme de vacanţă...ŞOC

vin iul. 12 , 2013
Elevii au intrat,  nu demult, în vacanţa de vară. Aşteptată cu multă nerăbdare, vacanţa nu a venit, pentru toţi, cu binemeritata pauză, după un an şcolar încărcat. Spun asta, pentru că am aflat, cu stupoare, ce teme de vacanţă pot primi elevii, şi am să mă refer, în special, la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!