A fost lansat Clubul Femeilor Social Democrate din Călăraşi

ROXANA PATURCA1Joi, 2 octombrie, a avut loc lansarea Clubului Femeilor Social Democrat din Călărași, la care au participat, în calitate de invitate, doamnele:
Maria Lazăr – Secretar de stat în Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Tudorița Bistreanu – Director ANOFM
Simona Donciu – inspector superior AJOFM
Sonia Drăghici – deputat – Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților
Daniela Iuliana Teleșcu – medic primar – medicină de familie
Claudia Țapardel – europarlamentar
Debelka Lilla – președintele Cluburilor OFSD la nivel național
Ionelia Ene – expert contabil, reprezentanta C.C.I.A. Călărași

“Aveam nevoie de un cadru în care să dezbatem împreună teme extrem de interesante, de actualitate, în care să identificăm problemele cu care se confruntă fiecare dintre noi la locul de muncă, în familie, în grupul de prieteni și, de asemenea, să încercăm împreuna să găsim soluții.

Iată de ce un grup de 40 de femei cu profesii diferite, dar cu obiective comune, am considerat oportună înființarea Clubului FSD Călărași, pe care l-am gândit ca pe un prilej de întâlnire și comunicare deschisă. Mai mult decât atât, vom avea alături de noi persoane în măsură să ne transmită informații utile din domeniile noastre de interes.
Vreau sa fiți convinse că nu va fi o activitate formală și plicticoasă, ci una dinamică, interactivă, la care să participăm și din dorința de a ne cunoaște mai bine și de a socializa” a declarat Corina Diaconu, președinte C.F.S.D. Călărași.

SALA ROXANA PATURCAMă uit în sală și nu pot să nu tremur de emoție și bucurie văzând atâtea chipuri frumoase adunate laolaltă, cu același țel: realizarea de programe dedicate emancipării culturale, civice și, de ce nu, politice a femeilor. Timp de secole, femeile au trăit într-o lume a bărbaților, neavând niciun drept, ci doar datoria de a fi soții sau mame. Femeile au puteri care-i uimesc pe bărbați. Ele trec prin dificultăți și poartă poveri, dar își păstrează bucuria, dragostea, amabilitatea… Singurul defect al unei femei este faptul că uneori uită cât valorează. Și iată că astăzi, în Călărași, în această sală, sunt femei alături de care vreau să luptăm ”împreună pentru o viață mai bună”. Aceasta este misiunea noastră.

Dragele mele, de la noi trebuie să vină impulsul și energia pentru crearea de locuri de muncă pentru femei, pentru un acces mai bun la educație, pentru protecția față de discriminare, pentru combaterea violenței domestice, pentru sprijinirea familiei și a copiilor, pentru independența economică a femeii și pentru acces la funcții și roluri de răspundere în economie sau politică”, a spus Roxana Pațurcă, președinte OFSD Călărași.

  cRISTODOR

                                                             Biroul de presă al PSD Călăraşi

Please enter banners and links.

Next Post

Ponta: „Marea Unire a românilor poate începe odată cu alegerile prezidențiale”

vin oct. 3 , 2014
Domnule Victor Ponta, vorbiți constant despre o „Mare Unire a românilor”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Marea Unirea înseamnă să dărâmăm zidurile care au fost construite între noi, zidurile între cei din Ardeal şi cei din Moldova, între cei din Muntenia şi cei din Banat, între cei de dreapta și […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!