48 de cupluri din Olteniţa şi-au reînnoit jurămintele, după 50 de ani

Print Friendly, PDF & Email

3Nunta de aur a oltenițenilor a intrat, deja, în tradiție. Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie sunt sărbătorite, în fiecare an, pe data de 1 octombrie, când este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Pentru că această zi a fost într-o miercuri, primarul municipiului Oltenița, Petre Țone, ne-a spus că a preferat să decaleze cu o zi Nunta de Aur, pentru ca cei care țin post, să nu fie nevoiți să se abțină sau să guste din mâncărurile pregătite special pentru această zi: aperitive, sarmale, friptură, dar și nelipsitul tort.
Tone Petre„Joi, 2 octombrie,cuplurile şi-au reînnoit jurămintele, ca acum 50 de ani, şi am văzut că sunt foarte emoţionaţi. Citind numele celor 48 de cupluri, am remarcat că sunt româneşti, cu tradiţie: Maria, Elena, Filoftea, Constantina, Georgeta, Vasilica, Gheorghe, Petre, Marin, Vasile. Mă întreb, peste 50 de ani, dacă acest obicei va dăinui, ce nume vor fi rostite? Vom întâlni: Anais, Mercedesa, Patric, etc., nume care nu au nicio legătură cu noi, românii. Ca tradiţionalist, sunt de părere că ar trebui să conservăm şi acest obicei de a ne boteza copiii cu nume româneşti.”, a afirmat Petre Ţone.

După slujba de la biserică, cuplurile au fost invitate în sala de şedinţe a Primăriei, unde au fost servite cu mâncăruri pregătite special pentru ei, dar au avut parte şi de o serie de surprize la tombola cu premii generoase:  cuptoare cu microunde, frigidere, televizoare, aragaz, etc. . Acţiunea a fost susţinută şi de sponsorii din Olteniţa, deoarece de la bugetul local, din cei 30.000 de lei prevăzuţi cu această ocazie, fiecărei familii i-a fost oferit un premiu, în valoare de 500 de lei.

„Anul acesta am avut şi elementul surpriză, din partea participanţilor, care au dorit să fie ales, de către ei, „Miss şi Mister Nunta de Aur”. A fost un moment gustat, plăcut şi încărcat cu foarte multă emoţie, pentru că, indiferent de vârstă, trăim aceste momente intens. Fiecare etapă a vieţii merită trăită, la o intensitate mare şi trebuie să extragem ce e mai bun din lucruri. Tradiţia de a serba cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie eu am pornit-o, în urmă cu 9 ani şi, cu atât mai mult, cât timp voi fi primar o voi continua! Bucuria pe care le-am văzut-o în ochi acestor oameni justifică, pe deplin, toate eforturile depuse ca această zi să rămână, pentru dumnealor, o  amintire frumoasă!”,  a spus, pentru Actualitatea de Călăraşi, primarul Petre Ţone.

 

Please enter banners and links.

Next Post

A fost lansat Clubul Femeilor Social Democrate din Călăraşi

vin oct. 3 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 2 octombrie, a avut loc lansarea Clubului Femeilor Social Democrat din Călărași, la care au participat, în calitate de invitate, doamnele: Maria Lazăr – Secretar de stat în Consiliul pentru Combaterea Discriminării Tudorița Bistreanu – Director ANOFM Simona Donciu – inspector superior AJOFM Sonia […]

Te mai poate interesa