9 mai, zi cu multiple semnificatii istorice – la Șoldanu au fost cinstiti eroii neamului si ai comunitatii

soldanuPe 9 mai 2013, unii au considerat de cuviinta sa celebreze Ziua Europei, altii au acordat o mai mare importanta faptului ca in 1877, in ziua a 9-a a lui florar, a fost proclamata Independenta Romaniei, pe cand altii au vazut mai importanta pentru zilele noastre rememorarea a ceea ce a insemnat cel de-al Doilea Razboi Mondial si faptul ca la 9 mai 1945 aceasta conflagratie mondiala a incetat prin capitularea Germaniei naziste in fata Coalitiei Natiunilor Unite.

Insa, pentru comunitatea din comuna Soldanu, 9 mai ac. a oferit prilejul de a marca cinstirea eroilor din localitate si a veteranilor de razboi care inca isi mai poarta pe ulite umbra cocosata de vremi si de evenimentele carora le-au fost martori, si ale caror povestiri de razboi ii fascineaza pe copii si adulti deopotriva.

Declaratie Aurel Niculae: “Cine nu isi cinsteste eroii, nu merita un viitor mai bun, nici macar prezentul, cu relele si bunele lui. Actele de sacrificiu suprem sunt cele pe care s-au cladit state si s-au influentat destine. Prin frangerea unui destin care a avut curajul de a lua arma in mana si a fi pe linia intai a frontului, alte mii si mii de destine au avut sansa de a evolua. Sa ne plecam, zic, cu smerenie, in fata sacrificiului facut de inaintasii nostri! Cinste lor!”

Este de luat aminte si de invatat de la aceasta comunitate mica si mandra din Soldanu, acolo unde, in actualul sat Negoesti, Matei Basarab a ridicat o resedinta de vara, pe malul Argesului, precum si o manastire a carei biserica este astazi pastrata cu mari eforturi.

Please enter banners and links.

Next Post

Răzvan Meseşeanu noul inspector-şef al ITM Călărași

Dum mai 12 , 2013
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat, la finele lunii aprilie a.c., concursul pentru ocuparea funcţiei vacante de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi. Singurul candidat pentru această funcţie a fost Răzvan Meseşeanu, cel care a şi câştigat concursul. În zilele următoare,  se aşteaptă să fie emis şi  […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!