78 de angajaţi ai Finanţelor Publice Călăraşi riscă să-şi piardă slujbele

finante sApe tulburi pentru finanţiştii călărăşeni. Din cei 397 de angajaţi ai fostei Direcţii Generale a Finanţelor Publice Călăraşi, 114 au primit preavize. În urma reorganizării ce a fost demarată la începutul lunii august, fosta direcţie şi-a pierdut personalitatea juridică şi s-a transformat în Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Călăraşi. Pierzându-şi  calitatea de ordonator principal de credite, aceasta  este subordonată în prezent Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice  Prahova cu sediul la Ploieşti. În urma acestui proces de restructurare  au fost desfiinţate unele departamente cum sunt: contabilitatea, resursele umane, auditul, soluţionarea contestaţiilor şi sectorul administrativ. Serviciul de inspecţie fiscală şi cel de executare silită au format un nou departament prin fuziune şi prin absorbţie. Potrivit reprezentanţilor AJFP Călăraşi, toţi cei 20 de angajaţi ai celor două servicii, au primit preavize, însă au rămas pe posturile noului departament înfiinţat. La nivelul judeţului nostru, au fost desfiinţate  un număr de 78 de posturi. Este vorba de 65 de posturi în municipiul Călăraşi, 7 în municipiul Olteniţa, 5 în Budeşti şi unul la Lehliu. O  parte din salariaţii din municipiul Călăraşi au avut şansa să ocupe unul din cele 15  locuri devenite vacante în urma reorganizării.  Pentru ocuparea acestora a fost organizat examen,  întrucât, concurenţa a fost una acerbă. Pe cele 7 posturi destinate funcţionarilor publici au concurat 20 de salariaţi iar pe cele 8 posturi pentru personalul administrativ (şoferi, femei de serviciu, secretare ) au concurat 15 angajaţi.  Cei 78 de angajaţi care au rămas fără posturi  pot opta pentru unul din cele 350 de posturi vacante din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ( ANAF) pentru care se va demara, în aceste zile procedura de transfer. Însă, persoanele care  optează pentru aceste posturi trebuie  să aibă pregătirea profesională şi gradul de încadrare în conformitate cu postul respectiv.

O situație asemănătoare este  și la Garda Financiară!

Şase inspectori ai unității  sunt deja în preaviz. Concedierile vin ca urmare a desființării unității, în urma reorganizării teritoriale.
Salariaţii puşi pe liber au şanse să ocupe alte posturi în diferite judeţe ale ţării. Totodată, foștii angajați pot susține examenul pe unul din posturile nou înfiinţate ale Direcţie Antifraudă.  Restructurările din cadrul Gărzii Financiare Călăraşi se vor finaliza la sfârşitul lunii septembrie.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primarul Aurel Stan: „Comuna Cuza-Vodă se află pe drumul modernizării cu fonduri europene”

Dum sept. 8 , 2013
Situată doar la câţiva kilometri distanţă de municipiul Călăraşi, comuna Cuza Vodă a devenit, în ultimii ani, o localitate unde, vâltoarea modernizării se face resimţită din plin. Locuitorii comunei beneficiază de condiţii decente de trai, de la drumuri asfaltate şi pietruite, şcoli moderne,  reţea de canalizare. Edilul Aurel Stan, aflat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!