5032 șomeri, în evidența AJOFM Călărași

La sfârşitul lunii iulie 2017, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 5,08%, cu 0,03 puncte procentuale mai mare faţă de cea din luna iunie a acestui an. Creşterea a fost determinată de înregistrarea în baza de date a AJOFM Călăraşi a absolvenţilor de învăţământ promoţia 2017.

Astfel, la data de 31 iulie 2017, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași au fost înregistraţi 5032 şomeri, din care 1970 femei, după cum urmează:

  • 665 persoane au beneficiat de indemnizație de șomaj;
  • 4367 persoane au fost înregistrate ca  şomeri neindemnizaţi.

Dintre aceștia 343 au fost absolvenți ai promoției 2017 (6 sunt absolvenți de învățământ superior iar diferența de 337 sunt absolvenți de liceu).

Ponderea cea mai mare o au şomerii din mediul rural, întrucât oferta de locuri de muncă vacante este concentrată pe mediul urban.

Localitățile cu ponderea cea mai mare a şomerilor sunt: Curcani, Chiselet, Budești și Luica.

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

File de Istorie/69 de ani de la înfiinţarea Securităţii

mie aug. 30 , 2017
Astăzi, 30 august, se împlinesc 69 de ani de la înființarea principalei instituții represive a României comuniste, numită Securitate. În România comunistă funcționau mai multe instituții represive, instituții prin care partidul unic și conducătorul controlau cetățenii și îi pedepseau pe cei care nu erau de acord cu regimul. Despre înfiinţarea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!