47 de străzi au fost recepționate, în comuna Borcea

Print Friendly, PDF & Email

Primăria comunei Borcea mai are puțin și va trece în palmaresul investițiilor sale un record, în ceea ce privește modernizarea drumurilor. După ce la finalul lunii iulie 2019 a avut loc recepția lucrărilor la cele 47 de străzi modernizate în comună, primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă și-a propus să încheie, în proporție de 100%, asfaltarea drumurilor, executate din fonduri europene și completate din fonduri locale, pentru execuția șanțurilor de captare a apelor pluviale, în această toamnă.

,,Am recepționat 47 de străzi asfaltate în comuna Borcea, realizate din fonduri europene, pe AFIR și, la începutul lunii august, continuăm proiectele de asfaltare a străzilor adiacente, pe cel de-al doilea proiect, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Mai sunt doar 10 km de drum și astfel încheiem toată comuna de asfaltat. Au mai rămas doar drumurile adiacente, înguste, care nu au avut lățimea necesară pentru a se putea intra cu utilajele mari.
Vom continua din fondurile Consiliului Local executarea șanțurilor de captare ape pluviale, pentru că gradul mare de înclinare al comunei noastre duce la inundarea gospodăriilor, în timpul ploile torențiale.
O altă lucrareîn curs este ,,Modernizare bază sportivă în comuna Borcea” , realizată tot pe fonduri europene. Baza sportivă va avea tabelă electronică, sistem de udare și tundere a gazonului, am pus gardul de împrejmuire a terenului, vom executa tribune și parcări, și sper ca pâna la sfârșitul lunii august să fie gata acest proiect. Și anul acesta, echipa Agricola Borcea va juca în Liga a III-a și nu va fi ușor, pentru că sunt cerințe destul de mari, pe care vrem să le îndeplinim, ba chiar să le facem mai bune.
Suntem aproape de final și cu investiția în Piața Agroalimentară, unde am terminat lucrările interioare și mai avem partea exterioară de finalizat, plus parcarea.
Doresc să le reamintesc locuitorilor comunei Borcea de evenimentul devenit tradițional: ,,Zilele comunei Borcea”, ce va avea loc în perioada 16 – 18 august. Ca în fiecare an, încercăm să bucurăm cetățenii din comună cu spectacole care să facă cinste comunității noastre, unde Primăria Comunei Borcea și Consiliul Local îi așteaptă să fie prezenți în număr foarte mare, ca de obicei.”, a afirmat primarul comunei, Aniel Nedelcu Pațurcă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Tronsonul Prel. București-Bd. Republicii, al Bd. Nicolae Titulescu, va fi gata, până la începerea școlii

mie iul. 31 , 2019
Primarul Daniel Ștefan Drăgulin a convocat o ședință cu operatorii de date, distribuitorul de energie electrică, cu operatorul de apă și canalizare și cu antreprenorul și proiectantul lucrărilor de modernizare a Bulevardului Nicolae Titulescu, pentru identificarea unor soluții privind unele măsuri ce trebuie întreprinse pentru ca tronsonul Prel. București-Bd. Republicii […]