400 locuri de muncă în sectorul agricol, în Danemarca

Print Friendly, PDF & Email

cules mazareFirma deneză Greenpeas pune la dispoziția lucrătorilor români, prin rețeaua EURES, 400 de locuri de muncă pentru cules mazăre, în anul 2016.

În perioada 1 martie – 1 iunie 2016 se va lucra la filiala din Portugalia a firmei daneze Greenpeas, iar în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2016 se va lucra în Danemarca.

Programul de lucru este de 6 zile/săptămână, în medie 30-40 ore de lucru pe săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului

Candidații trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani și să dețină minime cunoștințe de limba engleză. Experiența în munca agricolă constituie avantaj.

Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului, să manifeste toleranţă şi respect pentru colegii din echipă, responsabilitate în toate situaţiile.

Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă.

În Portugalia, salariul minim pe lună/persoană, pentru 172 de ore de lucru, este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg pe lună, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei portugheze.

În Danemarca, salariul este în jur de 0.6 euro/kg, la care se adaugă 12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

În Portugalia, cazarea se face în apartamente cu 1 – 4 camere, cu bucătărie, toaletă şi duş; de obicei stau 2 persoane într-o cameră. Taxa de cazare platită de lucrator/pe zi este de 2 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii, care trebuie plătit, conform consumului, de lucrător. Transportul dus-întors România-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator.

În Danemarca, cazarea se face în corturi aduse de lucători; în camping sunt disponibile: bucătarie, sală de mese, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet . Taxa de cazare plătită de lucrator/pe zi este de 4,5 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul www.my-greenpeas.com

Pentru a obţine un loc de muncă în domeniul agricol, în Danemarca, persoanele interesate trebuie să trimită un CV model EUROPASS, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 1 februarie 2016. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.my-greenpeas.com.

Preselecţia aplicanţilor se face telefonic sau prin email de către angajator.

Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bihor şi/sau de consilierul EURES de la AJOFM Timiş.

Selecţia va avea loc la mijlocul lunii februarie, în zona de vest a ţării (Oradea şi/sau Timişoara). Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise  numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Oferta angajatorilor din Danemarca poate fi vizualizată pe portalul EURES național –   www.eures.anofm.ro

 

 Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Evoluţia principalelor fenomene demografice, în județul Călărași

Dum dec. 27 , 2015
Evoluţia principalelor fenomene demografice în luna octombrie 2015, comparativ cu luna precedentă a fost caracterizată de o creştere a numărului deceselor generale, a numărului căsătoriilor, al divorţurilor şi al deceselor sub 1 an şi de o scădere a numărului născuţilor-vii. Comparativ cu luna octombrie 2014 a crescut numărul născuţilor-vii, al […]