4 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Piluminatatru milioane de euro va trebui să investească primăria Călărași, în următorii 10 ani de zile, pentru modernizarea  și întreținerea rețelei de iluminat public.  Firma care va asigura lucrările de modernizare și întreținere este  S.C. Flash Lighiting Services SRL. Viceprimarul Virgil Dumbravă a spus că, execuția lucrărilor a fost demarată încă din această lună.

Primele lucrări vor fi executate în zona ,,5 Călărași” până în strada Panduri

După cum este stipulat în contractul  încheiat între primărie și firma Flash Lihting, va fi asigurată extinderea rețelei și înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat cu cele  care au un consum de energie redus. În această perioadă, vor fi demarate lucrări în zona ,,5 Călărași” și cartierul Mircea Vodă, până în zona străzii Panduri. Vor fi înlocuiți toți stâlpii și vor fi montati pe tronsoanele de străzi, acolo unde aceștia  nu există. De asemenea, vor fi schimbate și becurile vechi, iar rețeaua de cabluri va fi subterană. Lucrările de modernizare vor fie extinse, mai apoi, în toate cartierele din municipiu.

Zonele din spatele blocurilor vor fi iluminate electric  

,,Mai avem în vedere și extinderea iluminatului dintre blocuri, pentru că, de ce să nu recunoaștem, noaptea, multe asemenea zone sunt „îngropate” în beznă. Lucrări de modernizare ale rețelei de iluminat vor fi executate  și în parcurile din oraș. În această perioadă se realizează lucrări la rețeaua electrică din  parcul Central urmând, apoi, și  în parcul Dumbrava.  Modernizarea rețelei de iluminat electric  va fi asigurată anul acesta și anul viitor, costurile fiind suportate de firma executantă, urmând ca primăria să  restituie sumele investite în următorii zece ani de zile”, a precizat pentru Actualitatea de Călărași, viceprimarul Virgil Dumbravă .

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Marcel Iureș: „Sala de teatru Barbu-Ştirbei Călăraşi este unică, o sală caldă, unde mi-aş dori să joc mereu!”

sâm apr. 20 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Marele actor de talie internațională, Marcel Iureș  a poposit  sâmbătă, 20 aprilie, la Călărași, pentru a susține piesa ,, Absolut” pe scena Centrului Cultural Județean. Întâmpinat de președintele Consiliul Județean, Răducu Filipescu și de primarul Daniel Drăgulin, renumitul artist a avut și o scurtă întâlnire […]