Marcel Iureș: „Sala de teatru Barbu-Ştirbei Călăraşi este unică, o sală caldă, unde mi-aş dori să joc mereu!”

mARCEL iURESMarele actor de talie internațională, Marcel Iureș  a poposit  sâmbătă, 20 aprilie, la Călărași, pentru a susține piesa ,, Absolut” pe scena Centrului Cultural Județean. Întâmpinat de președintele Consiliul Județean, Răducu Filipescu și de primarul Daniel Drăgulin, renumitul artist a avut și o scurtă întâlnire cu presa locală. Cunoscut fiind, faptul că, are o carieră artistică impresionantă, atât în teatrul românesc, cât și în cinematografia autohtonă și internațională, Marcel Iureș  a ținut să reliefeze mai multe aspecte legate de locul teatrului în comunitatea românească și de  evoluția sa.

,,Am o mare mulțumire sufletească,  când constat că,  am avut și avem, în continuare, o veritabilă școală românească  de teatru, cu o veche tradiție . Publicul nostru este, de asemenea, unul educat , pofticios  și dedicat lumii teatrale. În țara noastră, teatrul face parte din agenda vieții publicului, fapt ce ne onorează profund, mai ales, pe noi, actorii”, a spus Marcel  Iureș .

Viitorul teatrului românesc, a ținut să-l descrie metaforic: ,,Teatrul este ca orice ființă umană , cu ceva în plus, hrănindu-se cu propriu cadavru . Este și bun, este și rău, este slab, este și gras, ăsta este marele mister. Teatrul este un fenomen care exprimă tot și conține tot, este ca o hologramă. Teatrul nostru stă bine și va merge bine în continare, chiar dacă uneori este cu fruntea în jos sau îl mai doare burta, ori capul, uneori . Important este, ca  teatrul nostru să  devină cât mai vizibil, să ajungă  ca în vremurile trecute, în fiecare casă prin intermediul televiziunii . Acest lucru, din păcate nu se mai întâmplă.  Toată lumea se întreabă unde sunt actorii tineri de excepționali de altădată. Ei bine, ei există! Chiar eu, la Teatrul Act, am o echipă de 10 actori  de excepție, dedicați meseriei lor pentru care, întrevăd că vor avea o carieră de succes . Ei sunt mai mult cunoscuți  datorită turneelor  pe care le fac în țară și numai atât!”,  a mai adăugat Marcel Iureș.

Marele actor  a mai dezvăluit  și câteva aspecte din experiența sa cinematografică de peste hotare. Mai multe amănunte,  în ediția scrisă a ziarului Actualitatea de  Călărași, vineri, 26 aprilie.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Mânăstirea Plătăreşti a fost resfinţită de Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Dum apr. 21 , 2013
Mânăstirea Plătărești, din județul Călărași, a fost astăzi sfințită, după ce au avut loc o serie de lucrări de reabilitare a clădirii pe exterior. Slujba de resfinţire a mânăstirii, a fost făcută de Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, însoţit de un sobor de preoţi. Ctitorie a domnitorului Matei […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!