32,97%, promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Călăraşi, înainte de contestaţii

Print Friendly, PDF & Email

bacalaureat fotoAstăzi, 1 septembrie, au fost date publicităţii primele rezultate înregistrate în judeţul Călăraşi la bacalaureat , sesiunea august-septembrie.După cum a precizat inspectorul general şcolar prof. Steluţa  Caraion, în judeţul Călăraşi, rata de promovabiliate, la cea de a doua sesiune de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 32,97%.  ,,Rezultatul obţinut  în actuala sesiune de bacalaureaut clasează judeţul nostru cu 10 procente, peste media naţională, care este de 22.27%. Procentul de 32,97”% ,este unul mulţumitor, ţinând cont că este mai mare decât cel obţinut  în sesiunea de toamnă, din  anul trecut, când promovabilitatea a fost de 26 % după contestaţii, a afirmat inspectorul general şcolar Caraion.

Cu toate acestea, mediile obţinute în această sesiune au fost cu mult mai mici decât cele înregistate în prima sesiune a bacalaureatului din acest an. Dacă în luna iulie,t au fost obţinute cinci medii de 10,  în  actuala sesiune cea mai mare medie  a fost de 8,06.  Lista cu rezultatele liceelor din judeţul Călăraşi  este următoarea:

Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” din  Călăraşi: cea mai mare medie-8,06. Din cei 16 candidati prezenţi, doar 9 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

Colegiul Tehnic ,, Ştefan Bănulescu “ din Călăraşi: cea mai mare medie -8,03.Toţi cei 10 candidaţi, prezenţi la examen, au promovat.

Liceul Tehnologic Danubius din Călăraşi: cea mai mare medie -8,01. 21 de candidaţi au fost admişi, din cei 81 prezenţi la examen.

Colegiul Economic din Călăraşi: cea mai mare medie -7,8. Din cei 68 de candidaţi prezenţi, doar 26 au fost admişi.

Liceul Tehnologic ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară. Cea mai mare medie -7,7. Din cei 59 de candidaţi, prezenţi, doar 20 au promovat examenul de bacalaureat.

 Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu” din Călăraşi: cea mai mare medie-7,66. 6 candidaţi au promovat, din cei 28, prezenţi la examen.

Colegiul Agricol ,, Sandu Aldea”din Călăraşi.  Cea mai mare medie-7,23.  Din cei 56 de candidaţi, prezenţi la examen, doar 20 au obţinut media 6, de promovare.

Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Olteniţa: cea mai mare medie-7,23. Din cei 141 de candidaţi prezenţi, doar 35 au fost admişi.

Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu “ din Călăraşi: cea mai mare medie-7,21. Din cei 28 de candidaţi prezenţi , doar 15 au reuşit să promoveze examenul.

Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab“ din Olteniţa: cea mai mare medie- 7,1. Din cei 28 de candidaţi care s-au prezentat la examen, doar 11 au fost admişi.

 Liceul Tehnologic  nr. 1 Fundulea:cea mai mare medie-7,18. Din cei 27 de candidaţi prezenţi, doar 11 au reuşit să promoveze examenul.

Liceul Tehnologic ,,Ion Ghica “ din Olteniţa: cea mai mare medie -6,21. Din cei 23 de candidaţi prezenţi la examen, doar unul singur a fost declarat ,,admis”.

Liceul Tehnologic “ Duiliu Zamfirescu” din Dragalina: cea mai mare medie -6,08. Din cei 5 candidaţi prezenţi doar unu singur a fost admis.

Singurul liceu din judeţ care a înregistrat procentul de promovabilitate de 0% este Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea, unde niciunul, dintre cei 3 candidaţi care au susţinut bacalauratul, nu au reuşit să obţină media 6, de promovare.

Contestaţiile la bacalaureat, ce se depun în cursul zilei de astăzi, se vor soluţiona la  Centrul  Regional de la  Buzău iar rezultatele finale vor fi date publicităţii  joi, 4  septembrie.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Arestat de politişti pentu tentativa de viol si de ultraj la adresa primarului şi a unui poliţist din Independenţa

lun sept. 1 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii din Independenţa au fost sesizaţi, în seara de 29 august a.c., despre faptul că un bărbat a încercat să violeze o femeie de 86 ani, din localitate. Din primele verificări efectuate a rezultat că P. Florinel, de 39 ani, din comuna Independenţa, a pătruns […]