2,8 miliarde de lei vechi vor fi alocaţi pentru modernizarea pieţelor Orizont şi Cuza Vodă din Călărași

piata OrizontDupă cum arată în prezent cele două pieţe , Orizont şi Cuza Vodă , se poate spune că nu fac cinste municipiului Călăraşi. Aspectul acestora , de mici târguri,  unde comerţul se desfăşoară haotic, cu tarabe  aruncate aiurea, unde producătorii îşi vând produsele acolo după bunul plac şi nu după unele reguli impuse de primărie, inexistente, practic, dau o imagine nedorită. Acest lucru se datorează şi faptului că, primăria nu a reuşit, până acum, să investească   fonduri financiare pentru amenajarea celor două pieţe şi să impună un regulament respectat de comercianţi. Edilul Daniel Drăgulin s-a declarat hotărât să facă ordine  în cele două pieţe, începând din această vară, Piața Mare, din centru,  având de așteptat pentru se va moderniza, spune acesta.

2 miliarde de lei vechi  pentru amenajarea pieţei Orizont

Aşa cum a declarat  primarul Drăgulin, în perioada imediat următoare, va fi extinsă hala de legume din piaţa Orizont. „Intenţionăm să închidem cele două drumuri din jurul halei de legume în care vom monta tarabe pentru producătorii  care îşi vor putea comercializa legumele şi fructele de sezon.  Vom repoziţiona şi  chioşcurile de flori, din zona respectivă, iar pentru hala de legume, dorim să modernizăm sistemul de aclimatizare şi să efectuăm lucrări de termoizolaţie, care să permită desfăşurarea activităţii comerciale, în bune condiţii”, a spus edilul călărăşean.

800 milioane de lei vechi pentru modernizarea pieţei Cuza Vodă

Cu o investiţie de 800 de milioane de lei vechi, primăria va reamenaja piaţa Cuza Vodă. Aici vor fi debarasate  tarabele vechi din beton şi vor fi  montate altele din metal, ce vor fi acoperite pe timpul sezonului cald, va fi asfaltată toată piaţa şi va fi amenajată o platformă de gunoi.

Prin aceste investiţii, primăria încearcă să reglementeze comerţul în cele două pieţe din Călăraşi, dar și ținerea produselor perisabile, în condiții bune.

În perioada următoare, odată cu venirea verii, când comercializarea  legumelor  şi fructelor se va extinde, călărăşenii vor observa, dacă autorităţile locale  şi-au atins acest obiectiv.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Corespondență din Malmo: Cezar Ouatu cântă fals, spun suedezii

joi mai 16 , 2013
O zi marcată nu numai de o vreme frumoasă şi caldă, dar şi de evenimentul muzical de proporţii europene, Eurovision. Oraşul e decorat de sărbătoare, în întregul sens al cuvântului. Primăria din Malmö a alocat peste 180.000 euro, bani care s-au cheltuit pentru transportul artiştilor – peste 12 autocare moderne […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!