101 ani de viață și titlul de cetățean de onoare pentru un veteran al comunei Ștefan-Vodă

Joi, 27 februarie, o zi emoţionantă pentru Gheorghe Anton, cel mai în vârstă locuitor al comunei Ştefan Vodă. În această zi, când a împlinit venerabila vârstă de 101 ani, Consiliul Local al comunei , împreună cu primarul, George Avram au dorit să-i facă bătrânului Gheorghe Anton o surpriză desosebită. Consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care i-a fost acordat titlul de ,,Cetăţean de onoare” al comunei Ştefan Vodă.
Cetatean de onoareÎntr-un cadru festiv, în faţa consilierilor locali, primarul George Avram i-a înmânat diploma de “Cetăţean de onoare” veteranului de război, Gheoghe Anton, oferindu-i, în acelaşi timp, un premiu în bani. Cu emoţie în glas, Gheorghe Anton a mulţumit celor prezenţi şi, cu o luciditate și memorie demne de invidiat, a rememorat câteva din momentele eroice pe care le-a trăit în timpul celui de-al doilea război mondial. Cei prezenţi au închinat în cinstea sa un pahar de şampanie, iar Gheorghe Anton le-a recitat, în semn de mulţumire, poezia ,,Mama lui Ştefan cel Mare”, scrisă de Dimitrie Bolintineanu.
La acest moment, plin ce încărcătura emoţională au fost alături de Gheoghe Anton, prefectul judeţului, George Iacob, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război –Filiala Călăraşi, col.(rez) Dumitru Mardare care i-a acordat o Diploma de Merit din partea asociaţiei și bani. La eveniment, a fost prezent şi comandantul Centrului Militar Judeţean, col. Ion Dinu, care i-a înmânat o diploma din partea Ministerului Apărării Naţionale. Toţi consilierii locali ai comunei Ştefan Vodă i-au adresat lui Anton Gheorghe multe urări de bine şi de sănătate.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Nicolae Dragu: “Este o umilinţă că s-a dat cu lavabil pe unele monumente din Călăraşi”

vin feb. 28 , 2014
Fostul primar, Nicolae Dragu se implică, din noiembrie 2013, de când este președinte, în activitatea Asociației Naționale Cultul Eroilor. Acesta face parte din Asociație, încă din 2004, ca membru în Consiliul de Conducere, iar de la finele anului trecut a decis că este timpul să se implice mai activ, fiind […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!