1 aprilie-Un oltenițean “s-a păcălit” singur când a vrut să mituiască un polițist

examen-scoala-de-soferiOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Călărași, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași şi cu sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A., au prins în flagrant un cetăţean în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie din cadrul S.R.P.C.I.V. Călărași cu suma de 300 euro. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să-i faciliteze promovarea în mod fraudulos a probei practice de traseu în vederea obținerii permisului de conducere.
În fapt, la data 28 martie a.c., un agent de poliţie s-a prezentat la sediul S.J.A. Călărași, unde a denunţat faptul că o persoană i-ar fi oferit suma de 300 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu. Agentul a precizat faptul că, pe data de 27.03.2014, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv in cadrul examinărilor pe care le efectua pe raza mun. Oltenița, în autoturismul de serviciu, a fost abordat de N.V., pe care în aceeași zi îl declarase respins la proba practică de obținere a permisului de conducere și care a insistat să-i ofere, cu titlul de mită, suma de 300 de euro, în scopul menționat.
Ca urmare a denunţului formulat, astăzi 1 aprilie a.c., ofiţerii S.J.A. Călărași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au organizat acţiunea de prindere în flagrant.
N.V. a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie suma de 300 euro, pentru a-i facilita promovarea în mod fraudulos a probei practice de traseu în vederea obținerii permisului de conducere
După punerea în mișcare a acțiunii penale și audierea lui N.V. în calitate de inculpat, procurorul a dispus cercetarea acestuia în continuare în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 aliniatul 1 Cod Penal.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Școala din Cuza-Vodă va fi prima din județ reabilitată prin REGIO

mar apr. 1 , 2014
Miercuri, 2 aprilie, va fi semnat primul proiect pe Regio, domeniul 3.4. – reabilitare infrastructură educațională în județul Călărași, accesat de primăria Cuza Vodă. Proiectul, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, vizează modernizarea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII, din Cuza Vodă și este prima școală, din […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!