Ziua Mondială a Educaţiei a fost celebrată la Călăraşi

1 UNESCO a stabilit ca în fiecare an, pe data de 5 octombrie, să fie sărbătorită Ziua Mondială a Educaţiei ce este dedicată  cadrelor didactice şi contribuţiei lor în  domeniul educaţional şi al cercetării. La Călăraşi, Ziua Educaţiei a fost celebrată luni, 6 octombrie, în sala de şedinţe a Consiliului Local. Evenimentul a fost organizat de către Casa Corpului Didactic, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean Şcolar şi Primăria municipiului Călăraşi şi a adus în atenţie rolul esenţial al şcolii şi profesorilor în formarea personalităţii umane. Printre invitaţi s-au numărat prefectul judeţului, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, criticul de arta Pavel Şuşară, prof. univ. Silviu Angelescu, Ştefan  Dulu,  directorul Editurii Artemi, inspectorul şcolar general adjunct prof. dr. Constantin Tudor Şi prof. Sorin Danciu directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Călăraşi.

În deschiderea evenimentului, prefectul George Iacob a dorit să aducă în atenţie însemnătatea educaţiei în  societatea actuală. ,,Educaţia, acest proces care ne creează personalitatea reprezintă capacitatea noastră de a lua de la dascăli tot ceea ce este mai bun. Ea împlineşte voinţa, caracterul şi defineşte omul. La un moment dat, ajungem în situaţia în care putem regreta ceea ce a trecut pe lângă noi ce s-a predat la o oră de curs, căreia nu i-am dat suficientă atenţie. Şi, mai târziu, ne pare rău. Din păcate, nu se poate da timpul înapoi. Ca atare, dragi elevi, vă îndemn să luaţi de la fiecare oră de curs absolut tot ceea ce profesorii vă dau cu dragă inimă, şi o fac dezinvolt. Este menirea profesorului să facă acest lucru. Iar menirea elevului este să calce pe urmele profesorului şi să-l depăşească la un moment dat. Tuturor vă urez baftă în tot ceea ce faceţi!”, a spus prefectul George Iacob.

Primarul Daniel Drăgulin a ţinut, de asemenea, să adeseze câteva cuvinte de mulţumire tuturor dascălilor călărăşeni care îşi dedică întreaga carieră profesională pentru educaţia copiilor. ,,Ziua Educaţiei”, o sărbătoare deosebită. …Frumos, măreţ, dar foarte greu! Provin dintr-o familie de învăţători şi ştiu cât de greu trăiam alături de părinţii mei. Aveau salarii mici iar eu învăţam mult şi în condiţii destul de grele. Şi, totuşi, nu pot să nu mă gândesc la sacrificiile pe care le fac toţi profesorii în ceea ce priveşte pregătirea lor profesională şi la modul în care transmit informaţiile de care noi toţi avem nevoie. De aceea, trebuie să ne înclinăm şi să le arătăm mereu respectul, dragostea şi cinstea pe care trebuie să le-o purtăm tuturor dascălilor. Dumneavoastră, dragi profesori, vă mulţumesc în numele meu şi al călărăşenilor, pentru efortul pe care îl depuneţi zi de zi pentru educaţia copiiilor noştri”, li s-a adresat profesorilor călărăşeni, primarul Daniel  Drăgulin .

24În cadrul evenimenului  a fost lansat ultimul volum, intitulat ,,Vânătorii de stele “ al renumitei profesoare de limba şi literatura română, Stela Anghel, ,,Domnul Trandafir “ în variantă feminină, cum, frumos a etichetat-o directoarea Casei Corpului Didactic, prof. Camelia Croitoru. Cartea ,,Vânătorii de stele “ ce este adresată iubitorilor de lectură, de bună calitate, a avut parte de cuvinte de apreciere din partea celor prezenţi.

Totodată, elevii călărăşeni, îndrumaţi de profesorii coordonatori, au prezentat câteva momente artistice deosebite. Au recitat versuri din autori cunoscuţi dar şi  din creţiile proprii, elevi de la: Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Şcoala Gimnazială ,,Mircea Vodă” din Călăraşi şi Liceul ,, Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară. Câteva suite de hore şi sârbe au prezentat elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Ciocăneşti şi Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”. Elevii de la Şcoala nr. 7 din Călăraşi au prezentat câteva dansuri din folclorul ţigănesc iar trupa  de la Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu au prezentat un deosebit dans tematic. Trupa ,,Giganţii” de la Şcoala Gimnazială  din Cuza Vodă şi elevii de la Liceul Tehnologic ,, Constantin George Călinesc” din Grădiştea au prezentat scurte scenete de teatru. Grupul vocal ,,Româncuţele” de la Şcoala Gimnazială ,,Iancu Rosetti”, din Roseţi, au prezentat un frumos moment muzical.35

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Varianta Nord din Călăraşi are nevoie de 6,1 milioane de lei pentru reabilitare

mar oct. 7 , 2014
Varianta Nord, unul din puţinele drumuri din municipiul Călăraşi ce sunt destinate traficului greu, este, în prezent, într-o stare jalnică. Reprezentanţii marilor agenţi economici din Călăraşi, Saint Gobain, Prefab-ul, Conceh sau Tenaris au reclamat,  în nenumărate rânduri starea proastă a acestui drum de mare utilitate, din cauza căruia  nu pot […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!