Ziua de 1 decembrie marcată, ca în fiecare an, de Primăria comunei Borcea

Print Friendly, PDF & Email

Primăria comunei Borcea organizează, ca în fiecare an, manifestări dedicate Zilei Naționale. Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a prezentat momentele care vor fi organizate cu acest prilej, dar a menționat și câteva dintre proiectele aflate în derulare.

Suntem în procedura de licitație pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Borcea

,,Avem semnat contractul privind alimentarea cu gaze naturale a comunei Borcea, care se va derula pe o perioadă de 3 ani. Suntem în procedura de licitație, după care se va trece la partea de execuție. În primul an, ne vom ocupa de zona de extravilan, mai exact vom extinde conducta de gaz de la Unitatea Militară până la intravilanul comunei, unde va fi montată o casetă de distribuție. În al doilea an, vom face extinderea rețelei de gaz în comună, iar în ultimul an vom trece la încheierea contractelor cu cei care vor dori să se aboneze.

Continuă lucrările pentru modernizarea drumurilor

În prezent, continuăm lucrările la șanțurile betonate și rigolele de captare ape pluviale și mai avem de executat doar 3 km. Drumurile sunt asfaltate în proporție de peste 90%, am încheiat lucrările la Piața Agroalimentară, dar și parcarea de lângă aceasta. Ne-am preocupat, totodată, și de mediu, deoarece am plantat, pe lungime de aproape 2 km, pe partea stângă a drumului național, pe sensul de la Călărași la Fetești, 500 de arbori de tuia și vom continua plantarea anul viitor, pe partea dreaptă a drumului. Tuia smaragd are formă piramidală, este un conifer ornamental ce poate atinge la maturitate o inaltime de pana la 15 metri, fără să afecteze firele de la rețeaua electrică aeriană.

Ziua de 1 decembrie marcată prin evenimente deosebite

1 Decembrie este un moment deosebit și pentru localitatea noastră, așa cum este pentru întreaga țară. Ziua Națională se simte în suflet la fel de către noi toți, borceni, călărășeni, români de pretutindeni, din țară sau străinătate.

Această mare sărbătoare se trăiește cu mândrie – mândria de a fi român, mândria de a aparține acestui neam încercat de-a lungul istoriei, dar care a supraviețuit și a devenit ceea ce este el acum: parte a marii familii europene. Acesta este sentimentul care trebuie să ne călăuzească faptele și pașii oriunde ne-am afla.

În zi de sărbătoare vă doresc tot binele din lume, curaj și forță, înțelepciune și putere de muncă, sănătate și poftă de viață. Iar țării mele îi doresc să aibă parte de oameni care să o gospodărească bine în următoarea sută de ani! Trăiască ROMÂNIA și Spiritul Creștin al Neamului Românesc! Borceni, români de pretutindeni, La mulţi ani!

La mulți ani, România! La mulți ani, frați români!

Cu prețuire, al vostru primar, ing.Theodor – Aniel Nedelcu – Pațurcă

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Călărășenii sunt așteptați la manifestările dedicate Zilei României

sâm nov. 30 , 2019
Primăria Municipiului Călărași a achiziționat pentru evenimentele organizate de Ziua Națională a României, 2500 de stegulețe și 1500 de cocarde, activitățile dedicate acestei zile urmând a se desfășura la Monumentul Eroilor din zona Orizont, duminică, 1 decembrie, de la ora 11.00. În plus, 500 de baloane cu heliu, în culorile […]