Vineri, 23 octombrie, au avut loc ședințele de învestire ale Consiliului Local și Județean

Autor: Florentina Chiru
25.10.2020

Ședința de învestire a Consiliului Local al municipiului Călărași a avut loc vineri, 23 octombrie începând cu ora 12.00. În cadrul ședinței a depus jurământul și noul primar ales, Marius Dulce. Instituția Prefectului a fost reprezentată la eveniment de subprefectul Ion Stan.
În urma alegerilor locale din data de 27 septembrie a.c., PSD a obținut 9 mandate de consilieri locali, PNL 7 mandate, PMP 2 mandate, Pro România 2 mandate și un mandat USR.
Ședința a debutat cu un moment de reculegere ținut în memoria fostului primar Daniel Ștefan Drăgulin. A urmat depunerea jurământului de către consilierii locali aleși și de către primarul ales, Mariu Dulce.
,,Este timpul să punem punct alegerilor locale. Este bine să facem așa cum am jurat, să ne gândim la locuitorii Călărașiului, la acest municipiu pe care trebuie să îl dezvoltăm. Trebuie să spunem că avem proiecte în derulare, dar și ca avem nevoie de proiecte noi. Vom continua ceea ce este bine făcut, dar cu ajutorul dumneavostră, al consilierilor locali, trebuie să dezvoltăm municipiul. Trebuie să facem cu toții echipă și mă aștept să am o opoziție constructivă, așa cum a făcut PSD în mandatele trecute, pentru că prioritatea noastră nu mai este lupta politică, este aceea de a dezvolta orașul. Vă mulțumesc și vă asigur de tot sprijinul meu!”, a declarat primarul ales, Marius Dulce.
În aceeași zi, vineri, 23 octombrie, a avut loc depunerea jurământului și de către președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. După depunerea jurământului, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a vorbit despre proiectele prioritare în noul mandat. Printre acestea regăsim drumul de la Siderca și refacerea Palatului Prefecturii.
,,Astăzi, este un moment important pentru mine, pentru echipa PSD, pentru că a fost constituit Consiliul Județean și am fost învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean. Guvernăm pentru județul Călărași și pentru oamenii județului și suntem responsabili pentru ceea ce facem în mandatul 2020-2024. Începând de la asigurarea salariilor angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și până la continuarea proiectelor începute, vom face tot ce ne stă în putință să avem grijă ca acest județ să se dezvolte așa cum trebuie. Acum avem o situație mai favorabilă și nu putem să ne mai justificăm pentru ceea ce facem, pentru că cetățenii ne-au dat și municipiul și Consiliul Județean spre a le conduce. Vor dispărea cuvintele ,,vom face” sau ,,promitem” și vom folosi ,,am realizat” și ,,punem în practică” ceea ce am promis în campanie electorală. Cetățenii au așteptări mari și le-am spus celor din echipă, că responsabilitatea de a pune în practică ce am promis este a noastră.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Aniel Nedelcu Pațurcă a depus jurământul, pentru al treilea mandat de primar al comunei Borcea

mie oct. 28 , 2020
Alegerile locale din 27 septembrie au venit cu reconfirmarea în funcție, pentru al treilea mandat în calitate de primar al comunei Borcea, pe Aniel Nedelcu Pațurcă. Cei 8 ani de dezvoltare continuă a comunei, aplecarea asupra problemelor cetățenilor, crearea unei echipe implicate în tot ce înseamnă administrație locală au fost […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!