Vicepreședintele PNL Filipescu: ,,De la conducerea organizațiilor județene vor dispărea acei lideri care conduc prost sau nu conduc, deloc, organizația!”

Print Friendly, PDF & Email

La Consiliul Național al PNL, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, au fost dezbătute câteva puncte de interes, pe ordinea de zi fiind subiecte, precum: principalele obiective ale PNL, în 2018, evaluarea activităților filialelor județene și responsabilitățile vicepreședinților regionali.

În perioada următoare, vicepreședinții la nivel național trebuie să meargă în județele de care răspund și să analizeze activitatea pe care o desfășoară organizațiile respective.

Vicepreședintele Regiunii Sud-Muntenia, Răducu Filipescu, a declarat:

,,Noi nu suntem factori de influență, ci sprijinitori ai organizațiilor. În urma analizei, trebuie să îl informăm pe președintele partidului asupra lucrurilor pe care le găsim în organizații. Nu este comod ceea ce va trebui să facem, pentru că sunt și organizații care nu prea și-au făcut treaba sau chiar deloc,iar realitatea trebuie cunoscută la nivelul conducerii partidului. Am, poate, cea mai grea regiune din țară – Sud Muntenia -, în care doar Călărașiul mai are ceva forță și Prahova. În rest, celelalte județe se află într-o situație delicată, PSD-ul fiind cam peste tot.

Principalele obiective ale PNL, stabilite pentru 2018, sunt:

  • deschiderea către societate;
  • PNL alternativa la PSD;
  • întărirea în plan organizatoric;
  • identificarea de candidați competitivi la primării, în toate localitățile;
  • îmbunătățirea percepției PNL;
  • îmbunătățirea grupurilor parlamentare;
  • îmbunătățirea activității reprezentanților PNL, în administrația locală
  • creșterea impactului comunicării online și consolidarea imaginii ca principal partener de dialog recunoscut în plan internațional, de partenerii euro-atlantici ai României.

De la conducerea organizațiilor județene vor dispărea acei lideri care conduc prost sau nu conduc deloc organizația, pentru că PNL rămâne alternativa PSD-ului la guvernare. Trebuie să fim o alternativă organizată și așezată pe niște principii foarte solide. Am avut două momente când compoziția obiectivelor PNL a fost diluată: când s-a făcut USD-ul și când am făcut fuziunea cu PDL. De aceea, reașezarea PNL-ului pe vechile principii liberale, dar modernizate, erau necesare.” Filipescu anunță că va fi o perioadă intensă pentru revigorarea activității Partidului Național Liberal: “Președinții de organizații trebuie să muncească non stop, nu au voie să nu aibă activitate politică.”

Senatorul din Călărași a anunțat că PNL își reiterează sprijinul acordat lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Președinție, în timp ce Ludovic Orban este propunerea liberalilor pentru funcția de premier.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

ORA PĂMÂNTULUI/ Sâmbătă, stingem lumina, timp de o oră

vin mart. 23 , 2018
Primăria Municipiului Călărași se alătură, la fel ca și anii trecuți, celei mai mari mișcări de mediu reprezentată de ORA PĂMÂNTULUI. Anul acesta, pe 24 martie, între orele 20.30 și 21.30, oameni de pe întreg mapamondul vor stinge lumina timp de o oră. Din cauza vremii nefavorabile care se anunță, […]