V.Iliuță: ,,În următorii doi ani, va fi construit un nou corp al Spitalului Județean Călărași”

La început de an, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a prezentat noile investiții ce urmează a fi făcute, la nivelul județului Călărași.

Un obiectiv important este spitalul din Călărași, care are depus un proiect, la  CNI, pentru consolidarea corpului de clădire cu risc seismic ridicat, în care funcționează Pediatria, dar și alte secții, precum și realizarea unei noi construcții,  în care să fie mutat sediul administrativ, dar și secțiile din acest corp de spital.

În prima conferință de presă, din acest an, Vasile Iliuță a spus:

,,Avem în fondul de rulment 30 de milioane de lei, pe care îi vom folosi pentru a deschide investiții noi, vom bugeta  investițiile pe care le avem în curs,  iar pentru finalizarea proiectelor pe care ni le propunem vom apela la un împrumut.

 Avem un împrumut de 24 milioane de lei,  la CEC,  și putem să îl majorăm, cu încă 17 %, adică vom atinge procentul maxim, de 30 %, pe care Consiliul Județean poate să îl suporte, ca împrumut.Vom face un act adițional și încercăm să prelungim acest acord de împrumut, să-l ducem aproape de 50 de milioane de lei.

Încă 26 milioane de lei  înseamnă să ne împrumutăm, pentru a finanța investițiile începute și pentru a deschide noi investiții, planificate pentru următorii 2-3 ani de zile, pe care le vom finanța și din bugetele anilor viitori. Avem 29 milioane de lei numai pentru consolidarea corpului B al spitalului, proiect depus și  la CNI (Compania Națională de Investiții). Dacă va veni răspunsul că se aprobă proiectul, vom consolida corpul de spital, dar  mergem, în paralel, și cu noua construcție.

Sunt surprins că, până acum,  nimeni nu a luat vreo decizie în ceea ce privește sediul administrativ al spitalului, pentru că trebuie  gândit cum să facem un spital funcțional. În aripa nouă, managerul Didilescu dorește să fie la parter sediul administrativ, care va avea intrarea dinspre Finanțe, iar la etajele 1, 2, 3 vor fi secții medicale. Dacă ne apucăm de consolidare, sunt convins că nu vom termina în acest mandat, dar dacă ne apucăm de o construcție nouă, într-o jumătate de an avem documentația și procedura de licitație, iar într-un an jumătate, maxim doi ani, am putea avea finalizată  aripa nouă, investiție care înseamnă, aproximativ, 30 de milioane de lei.

Mai avem un proiect depus pentru anveloparea tuturor instituțiilor noastre, în cadrul căruia va fi anvelopat și Spitalul Județean de Urgență Călărași.”, a afirmat președintele Consiliului Județean.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

ISTORIA CĂLĂRAȘIULUI/Cum se pregătea o vizită a lui Nicolae Ceaușescu, pe platforma siderurgică din Călărași

vin ian. 13 , 2017
Rubrică realizată de prof. Nicolae Țiripan, director Arhivele Naționale Călărași   Am arătat într-unul din numere finale ale ziarului Actualitatea de Călărași, din 2016, cum gândeau strategii de atunci o variantă a vizitei lui Nicolae Ceaușescu în județul Călărași. Fiind cunoscut faptul că Nicolae Ceaușescu era considerat ctitorul Combinatului Siderurgic de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!