Un important investitor din metalurgie va realiza la Călăraşi 350 de locuri de muncă

Print Friendly, PDF & Email

Tata SteelÎncă de la începutul acestui an, conducerea primăriei Călăraşi a purtat o serie de discuţii cu un important grup economic din domeniul metalurgiei, format din  Tranfinance Trust şi Simonco LTD, în vederea construirii unui laminor şi a unei oţelării pe platforma Siderca. Discuţiile purtate s-a materializat prin parafarea unei Hotărâri prin care Consiliul Local îşi exprimă susţinerea necondiţionată pentru investiţia pe care doreşte să o facă acest important grup economic.

Vineri, 18 iulie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii  locali au votat două Hotărâri prin care şi-au dat acordul de principiu  pentru două mari investiţii la Călăraşi. Prima a vizat construcţia unui pod Peste Dunăre între Călăraşi şi Silistra iar cea de a doua face referire la investiţia de pe platforma Siderca.

Grupul Tranfinance Trust şi Simonco LTD a prezentat autorităţilor călărăşene, prin intermediul unei Scrisori de Intenţie  tot ceea ce  doreşte să realizeze pe platforma Siderca din Călăraşi. Aşa cum se prezintă în acel  document oficial, investitorul respectiv are ca profil de activitate producerea şinei de cale ferată precum şi altor structuri şi piese metalice. Producţia finală este destinată exportului dar şi  consumului intern, pentru CFR SA şi alţi beneficiari industriali. Grupul economic Tranfinance Trust şi Simonco LTD  estimează că va fi produsă o cantitate de oţel de 400.000 de tone pe an. Investiţia ce se va realiza  va avea o valoare de 240 milioane de euro  şi va duce la reactivarea Canalului Siderurgic şi a bazinului portuar. Astfel va fi asigurată readucerea  celor două obiective în fluxul de transport naval. În cadrul aceluiaşi proiect se va repune în funcţiune şi portul mineralier pentru recepţia de materii prime şi expediţia de produse finite, grupul dorind să atragă, de asemenea şi alţi investitori pentru transformarea  platformei  Siderca  într-un parc industrial cu activitate diversă.  Totodată se vor construi şi locuinţe sociale pentru angajaţii de pe platformă.

Prin realizarea acestei investiţii se vor crea 350 de locuri de muncă în Călăraşi.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Bărbatul înecat în Canalul Siderurgic a fost găsit de scafandrii

vin iul. 18 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Bărbatul în vârstă de 48 de ani, dat dispărut în urmă cu două zile şi presupus a fi înecat în Canalul Sidrurgic, a fost găsit de scafandri. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au efectuat și în data de 17 iulie, începând cu […]