Tribunalul Călăraşi a respins insolvenţa firmei Avicola

Print Friendly, PDF & Email

avicola calarasiAvicola Călăraşi, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, din România, se află la un pas de faliment. Zguduită din temelii de scandalul cu salmonella, dar şi de ancheta DNA, derulată asupra unuia din administratorii săi, această firmă îşi va pune, în curând, lacătul pe uşă. Datoriile, ce se ridică la aproximativ 70 de milioane de lei, pe care le are către furnizori, au determinat conducerea societăţii să ceară în instanţă intrarea în insolvenţă. Acest lucru arată că Avicola se află în incapacitate de plată. Pe 20 ianuarie a.c., pe rolul instanţei călărăşene s-a aflat procesul în care s-a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii. Dar, Tribunalul Călăraşi a respins solicitarea depusă de Avicola. În sentinţa dată de Tribunalul Călărasi se precizează următoarele: ,,Admite excepţia inadmisibilităţii cererii şi, în consecinţă, respinge cererea debitorului Avicola SA din Călăraşi de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de persoana sa. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare.”
În aceste condiţii, societatea este obligată să îşi continue activitatea înregistrând, pierderi şi trimiţând salariaţii în şomaj. Până în prezent, Avicola S.A. nu a recurs la concedieri colective, după cum ne-au precizat reprezentanţii AJOFM Călăraşi. Din cei 400 de salariaţi ai societăţii, doar aproximativ 50 au intrat în şomaj, pe parcursul anului trecut.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

O butelie a explodat la blocul "Turol" din Olteniţa

mar feb. 18 , 2014
Un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate, în data de 14.02.2014, ora 09.03 să acţioneze pe strada Macului, la blocul „Turol”, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane, Mihai P., în vârstă de 66 de ani, care a suferit […]