Trei călărăşeni au ocupat podiumul la Blacaniada pompierilor de la Sibiu

Print Friendly, PDF & Email

LOT NATIONA LA BALCANIADA41_oTrei  cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi, împreună cu alţi 7 pompieri militari din ţară, au reprezentat România la „Balcaniadă pompierilor”, în cadrul concursurilor serviciilor profesioniste ale pompierilor militari de la Sibiu.

Pompierii călărăşeni care au făcut cinste imaginii inspectoratului şi judeţului, prin performanţele lor de până acum, multe la număr, şi continuă acest şir de succese, prin calitatea lor, de a fi reprezentanţi ai României, de această dată,  într-o competiţie de mare anvergură, unde au luptat să ajungă pe cea mai înaltă a podiumului, într-o confruntare cu cei mai buni pompieri militari din Balcani sunt următorii: plutonier major Moraru Adrian; plutonier major Stoiciu Ionuţ şi plutonier Căciulă Răduţ.

După o perioadă de două săptămâni, în care toţi componenţii lotului naţional au fost convocaţi la Sibiu pentru susţinerea unor antrenamente dure şi a unei pregătiri intensive, au venit şi rezultatele. Reprezentaţii României şi-au adjudecat titlul de campioni balcanici şi  titulatura de „cei  buni pompieri din această zonă a Europei”.

Au luat parte la competiţia balcanică loturile sportive ale următoarelor ţări: Turcia, Serbia, Bulgaria, Grecia şi România.

Cele 4 probe care compun concursurile profesionale ale pompierilor militari sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”.

Lotul României (I.G.S.U.) a obţinut locul I la probele „Scara de fereastră”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, iar la proba „Pista cu obstacole pe 100 metri” au obţinut locul II, după o luptă strânsă cu echipa Bulgariei.

Clasamentul general, după cele două zile concurs, a fost următorul: România – locul I; Bulgaria –  locul II şi Turcia – locul III.

La proba „Scară de fereastră”,  cea mai spectaculoasă dintre cele patru, reprezentantul nostru, plutonier major Stoiciu Ionuţ Dumitru a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu un timp de 15,07 secunde, tot el fiind declarat, în urma rezultatelor obţinute, cel mai bun sportiv al competiţiei.

Inspectorul şef al I.S.U. Călăraşi, colonel Popa Daniel Gheorghe,  s-a arătat mândru de faptul că trei dintre cadrele I.S.U. Călăraşi, care au reprezentat cu mare cinste România la Balcaniadă, au obţinut locul I, după o luptă aprigă cu reprezentanţii unor ţări cu mare tradiţie în cadrul acestor concursuri profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Noutate în învăţământul călărăşean! Clasă cu predare intensivă a limbii engleze

mie iun. 5 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Şcoala Gimnazială „Carol I” Călăraşi  îşi deschide porţile pentru copiii care vor să urmeze cursurile gimnaziale la o clasă cu predare intensivă a limbii engleze. Înscrierile pentru singura clasă cu 25 de elevi au loc pana la data de 10 iunie,  urmând ca testarea, oral şi scris, să […]