Târgul județean al locurilor de muncă organizat în cadrul proiectului „Garanţii pentru TINEri!”

locuri_de_munca_52936900Obiectivul general al proiectului îl constituie operaţionalizarea unei Scheme de Garanţii pentru tinerii care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu deţin un loc de muncă, din regiunile de dezvoltare vizate, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţa muncii.

Proiectul contribuie la promovarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare pentru tinerii fără un loc de muncă şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi domeniului major de intervenţie 5.1.: “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” .

Grupul ţintă este compus din 2552 de persoane din mediul urban şi rural din regiunile vizate, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu participă la nici un program de formare şi care nu sunt integraţi pe piaţa muncii.

Principalul indicator aferent proiectului este reprezentat de competenţele dobândite de către cei 2552 de tineri în cadrul serviciilor oferite în cele 22 de Centre de Garanţii pentru tineri ce vor fi înfiinţate în procesul de implementare, atât persoanele care îşi vor găsi un loc de muncă, cât şi beneficiarii stagiilor de ucenicie care vor acumula experienţă profesională astfel încât debutul în carieră să se realizeze într-un nivel calitativ optim şi eficient.

La atingerea acestui indicator contribuie și Târgul județean al locurilor de muncă, organizat la Călărași în perioada 15 – 16 octombrie 2015, la Centrul Cultural Județean Călărași ce se adresează în special tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat și sunt în căutarea unui loc de muncă, doresc să învețe o meserie solicitată pe piața muncii sau să își deschidă propria afacere.

Târgul locurilor de muncă se va derula pe durata a două zile (15 – 16 octombrie 2015), în localitatea Călărași,  județul  Călărași  și  va  cuprinde:  conferința  de  presa  de  deschidere,  2  seminarii tematice destinate grupului țintă, standuri ale potențialilor angajatori, un stand de promovare a proiectului, standuri de informare și consiliere în carieră. La eveniment, pe parcursul celor două zile, sunt așteptați să participe oficialități ale municipiului și județului Călărași, oameni de afaceri și peste 1.000 de persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

Program eveniment

Ora 08,00-10,00 – Organizarea logistica a evenimentului

Ora 10,00-16,00 – Desfășurarea activității/deschiderea standurilor pentru vizitatori

Ora 10,00-11,00 – Conferința de presă

Ora 12,00-14,00 – Desfășurarea seminarului

Ora 16,00           – Închiderea târgului – ziua 1

Durata evenimentului ziua II – 08,00-16,00

Ora 08,00-10,00 – Organizarea logistica a evenimentului

Ora 10,00-16,00 – Desfășurarea activității/deschiderea standurilor pentru vizitatori

Ora 11,00-13,00 – Desfășurarea seminarului

Ora 16,00           – Închiderea târgului – ziua 2

Informații puteți obține la adresa Centrului „Garanţii pentru TINEri!” din str. Flacăra, nr. 10, bl. C1, parter, Călărași, județul Călărași, tel.: 0730255161, e-mail:garantii.calarasi@gmail.com.

 

Please enter banners and links.

Next Post

"Cafeneaua cu surprize", un eveniment inedit, organizat de Biblioteca Judeţeană Călăraşi

joi oct. 8 , 2015
Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călăraşi, a găzduit joi, 01 octombrie 2015, la sediul Victoria, dublul eveniment cultural “Noaptea Albă a Bibliotecii” și “Ziua Internațională a Muzicii”. În cadrul programului, intitulat “Cafeneaua cu Surprize”, participanții, de diferite categorii profesionale și de toate vârstele, într-un număr foarte de mare (în jur […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!