Târgul de Toamnă îşi aşteaptă călărăşenii

Print Friendly, PDF & Email

balci prima paginaCa în fiecare an, luna septembrie vine  la Călăraşi, odată cu Târgul de Toamnă. Eveniment păstrat în tradiţia comunităţii călărăşene, de peste 100 de ani, bâlciul,  aşa cum mai este denumit, adună , an de an, mii de vizitatori. Târgul a debutat pe 1 septembrie şi se desfăşoară până pe 8 septembrie , zi în care  este prăznuită marea sărbătoare creştină, Naşterea Maicii Domnului. Şi în acest an, Târgul de Toamnă   reuneşte peste 120  agenţi  economici  ce oferă celor interesaţi atât mărfuri industriale,  de la îmbrăcăminte, încălţămite, obiecte de uz casnic, rechizite, jucării, cât şi produse alimentare, de patiserie, legume şi fructe. De asemenea,  parcurile de distracţii îşi aşteaptă copiii şi tinerii.  Nu pot fi omise nici punctele de alimentaţie publică, restaurantele, unde călărăşenii pot consuma, în condiţii de siguranţă, toate produsele alimentare, deoarece, acestea sunt controlate, în permanenţă, de inspectorii  de la Direcţia de Sănătate  Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară din Călăraşi. Terasele şi patiseriile funcţionează, începând cu orele dimineţii şi până la   la ora 24,00.

Ţinâd cont de numărul mare de vizitatori ce vor fi în bâlci, primăria a avut în vedere asigurarea ordinii publice, prevenindu-se astfel conflictele şi furturile din buzunare. Şi în acest an, vor patrula echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandameriei  şi de la Poliţia Municipală Călăraşi. La intrarea în bâlci va funcţiona şi un punct sanitar de prim ajutor, unde sunt acRodate intervenţii medicale  în unele situaţii de urgenţă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Consiliul Local Călărași/ Ședință extraordinară pentru acordarea drepurilor salariale restante, cadrelor didactice

lun sept. 5 , 2016
În această după-amiază, începând cu ora 16.30, va avea loc ședința extraordinară a Consiliului Local Călărași, cu un singur proiect de hotărâre, pe ordinea de zi, privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, al municipiului Călărași, pe anul 2016. Prin adresa nr.13353/25.08.2016,Administratia Judeteana a Finantelor Publice Calarasi a comunicat, Primăriei […]