Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are un nou bloc operator

Autor: Florentina Chiru
27.01.2019

Miercuri, 23 ianuarie, a fost inaugurat noul bloc operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, care va deveni funcțional, din 31 ianuarie 2019.

   Investiția privind modernizarea blocului operator a început în 2016 și este în valoare de 4 milioane de lei, fonduri ce provin, în totalitate, din bugetul Consiliului Județean Călărași, iar dotările și aparatura medicală înseamnă alți 700.000 de euro investiți.”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Valentin Emanoil.

Blocul operator este dotat cu şapte săli de operaţie, pentru chirurgie generală (inclusiv, intervenții chirurgicale oftalmologice și ORL), chirurgie pediatrică, ortopedie-traumatologie și obstretică-ginecologie. Este prevăzută și o sală tampon, care va fi pregătită, permanent, pentru operațiile urgente, pe lângă cele care sunt programate pentru operațiile curente.

  ,,Există depus un proiect pentru anveloparea spitalului, care sigur se va concretiza. Urmează alte investiții în dotarea spitalului, inclusiv micile dotări care mai trebuie efectuate pentru acest bloc operator.”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu.

Sălile sunt construite şi utilizate în aşa fel încât, introducerea, generarea şi reţinerea de particule să fie minimă, iar parametrii relevanţi (temperatură, umiditate, presiune, viteză) să fie controlaţi conform standardelor naţionale şi internaţionale.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

lun ian. 28 , 2019
D.G.A.S.P.C. Călărași derulează, în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod Proiect POCU/480/4/19/127169, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman (2014-2020), în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști. În acest context, D.G.A.S.P.C Călărași desfășoară, în 2019, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!