Spitalul Județean Călărași, pe lista spitalelor cu nereguli la dezinfectanți

Print Friendly, PDF & Email

foto-spitalMinisterul Sănătăţii a făcut publice noi rezultate ale produselor Hexi Pharma, analizate la laboratorul ICECHIM, la toate cele 18 probe fiind găsite nereguli în ceea ce priveşte concentraţia de substanţe dezinfectante raportat la etichetă, într-un caz (Mureș) diferenţa fiind şi de 4.200 de ori mai mică. Probele care au fost testate şi făcute publice joi, de minister, provin din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov.

La Călăraşi, rezultatele testelor pe dezinfectanţi arată astfel: la Hexio Iod concentraţia declarată era de 10% iar cea determinată de 9,55%, Polyiodine – concentraţia declarată de 10% iar cea determinată de 9,10%, Sprasept – concentraţie declarată de 12% iar cea determinată de 1,11%, altă probă de Hexio-Sept – concentraţia declarată de 12% iar cea determinată de 1,16%.

DSP Călărași a transmis un ordin de retragere a produselor Hexi Pharma, din spitalele călărășene

Camelia GhiveciuManagerul Spitalului Jud. de Urgență Călărași, Camelia Ghiveciu, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, că a luat măsuri pentru înlocuirea dezinfectanţilor furnizaţi de compania Hexi Pharma, aflaţi pe stoc.

“Din media am aflat rezultatele de la spitalul nostru, pentru că, nouă,  încă nu ne-au sosit, de la Ministerul Sănătății, rezultatele probelor făcute, zilele acestea.

În această dimineață a început să fie pus în aplicare ordinul transmis de DSP Călărași, pentru retragerea produselor Hexi Pharma, de pe toate secțiile. Ca situație de moment, am discutat cu firma care asigură curățenia în spital, Libro Evens, care folosește dezinfectanți de la altă firmă, am început să facem probele și, în funcție de rezultatele privind eficiența dezinfectantului, le vom folosi câteva zile, până vom face o achiziție de urgență.

Se fac doar operațiile venite la urgență

Operațiile programate au fost amânate, până săptămâna viitoare, când vom achiziționa dezinfectanți care au trecut testul de conformitate.

Din datele oferite de Compartimentul de infecții nozocomiale al spitalului, până acum, produsele de la Hexi Pharma au trecut testul privind eficiența, nefiind identificate culturi care să nu fie în marjele de siguranță.”, a declarat managerul Spitalului Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași/Tratament de dezinsecție pentru combaterea populațiilor adulte de țânțari

lun mai 16 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, aduce la cunoștință faptul că, în perioada 18.05.2016-20.05.2016, în intervalul orar 23.00-05.00, se va executa un tratament de dezinsecție pentru combaterea populațiilor adulte de țânțari în zonele de agrement ale orașului. Tratamentul se va aplica doar […]