Situaţia traficului rutier pe raza judeţului Călăraşi, la ora 09.30

Print Friendly, PDF & Email

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este închisă pe Autostrada Soarelui, precum şi pe toate judeţene de pe raza judeţului Călăraşi:

S-a deschis circulaţia pe următoarele drumuri naţionale:

DN 4 – Olteniţa – Bucureşti pentru autovehiculele < 7,5 tone

DN 41 – Olteniţa – limită judeţul Giurgiu

DN 3 –Lehliu- Bucureşti

DN 31- Cuza vodă- Olteniţa pentru autovehiculele < 7,5 tone

Celelalte drumuri naţionale DN 21 – Călăraşi – Slobozia şi DN 3A – Lehliu – Gară – Feteşti rămân închise.

În aceste condiţii, pentru salvarea de vieţi omeneşti şi preîntâmpinarea oricăror evenimente negative, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum!

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE VREME REA

 Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

 Le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic.

 Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

 Totodată, evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

 Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free”.

 Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare! 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Jud. Călărași/ Luni, 9 ianuarie, nu se învață!

sâm ian. 7 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Conform unei informări de ultimă oră, luni, 9 ianuarie, toate unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Călărași, vor fi închise, informează prefectul județului, George Iacob. În cursul zilei de luni urmează să se anunțe dacă marți, 10 ianuare, vor începe cursurile, în întreg județul. Please […]