“Copiii noştri au talent”, un spectacol de excepţie, organizat de DGASPC Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Talent, candoare, bucurie, dăruire, dedicare, muncă sunt doar câteva cuvinte care zugrăvesc starea de spirit a unui eveniment de excepţie, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi. Ediţia, în  premieră, a spectacolului „Copiii noştri au talent”  a reunit, vineri, 20 octombrie, pe scena sălii „ Barbu Ştirbei” mlădiţele talentate din centrele de plasament ale D.G.A.S.P.C. Călăraşi: „Sf. Maria”, SERA, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever; „Sf. Ștefan” Perișoru, Făurei, care au  excelat în toate manifestările evenimentului.

Ei au impresionat prin expozițiile de pictură, tablourile confecționate folosind tehnica quilling, fotografii, dar și handmade-uri,realizate  în urma frecventării Serviciului pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. Deși nu a fost o expoziție cu vânzare, un gest deosebit pentru copii a fost făcut de primarul Daniel Ștefan Drăgulin, care a dorit să cumpăre un tablou quilling, pentru a-l pune în biroul său de la primărie.De menționat că, în urmă cu 3 săptămâni, un tablou quilling, lucrat de o tânără din Centrul Sera, a fost oferit Principesei Maria, care a fost extrem de încântată de lucrarea făcută.

Directorul DGASPC Călăraşi, Doiniţa Nicolae, şi-a exprimat bucuria de a se afla alături de copiii şi educatorii centrelor de plasament, care  au pus în valoare toate realizările lor, într-un cadru festiv.

„Mă bucur că ne-am întâlnit în această sală frumoasă, pentru prima dată, la un  asemenea eveniment, alături de copiii şi specialiştii din cadrul DGASPC Călăraşi. Chiar dacă copiii noştri din centre, sprijiniţi de educatori, au câştigat, în ultimii ani, foarte multe premii, niciodată nu am avut prilejul să ne întâlnim, laolaltă, la un eveniment festiv. Ţin să mulţumesc tuturor instituţiilor care ne-au acordat sprijinul în organizarea unui asemenea frumos  moment, dedicat copiilor noştri şi tuturor celor care sunt alături de ei.”, a spus Doiniţa Nicolae.

 În cadrul aceluiaşi eveniment, tânăra talentată, Ghulham Hasan, de la Centrul  de  Plasament Sf. Ştefan, din Perişoru şi-a lansat  prima sa carte de poezie, intitulată: „Romanţa candelabrului tinereţii”, tipărită cu sprijinul doamnei  Viorica Hagianu.

Copiii din cadrul DGASPC Călăraşi au evoluat pe scena „Barbu Ştirbei” cu multă dezinvoltură şi talent, prin cântec, dans modern, suite populare şi teatru.

Printre ei s-au aflat şi  tinerii artişti locali, Cosmin Andrian, Denisa Şerban, Antoanela Maria Dima, Catinca Leu, care au susţinut recitaluri muzicale,  în ropotele de aplauze ale celor prezenţi în sală. Ei au primit, din partea DGASPC, Diplome de Onoare. Bianca Drăgănescu a primit, de asemenea, Diplomă de Onoare pentru faptul că, în vacanţa de vară, s-a aflat în mijlocul copiilor de la Centrele SERA şi Sf. Maria, pentru a-i învăţa să picteze.  O satisfacţie deosebită au avut-o şi trei copii instituţionalizaţi, care au  fost premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute (peste media 9,45) în anul şcolar 2016-2017.  Este vorba de Iuliana Pripici, Cristina Curt (Centrul SERA) şi Andrei Stan de la Centrul SF. Ştefan din Perişoru.

Inspectorul şcolar de învăţământ special,  prof. Corina Magearu, s-a  arătat impresionată de talentul copiilor, dar şi de implicarea educatorilor. „Ca simplu spectator, am trăit momente deosebite. Am râs, am cântat, am şi plâns, la un moment dat, am şi meditat alături de unii dintre aceşti copii minunaţi. Însă, nu pot să remarc munca acelor educatori care s-au implicat pentru ca acest spectacol să fie o adevărată reuşită. Nu pot să spun decât că sunt mândră că avem în judeţul nostru copii atât de talentaţi. Totodată, le urez succes şi multă sănătate celor care  le dau o educaţie atât de frumoasă copiilor din cadrul DGASPC Călăraşi!”

Marea familie a copiilor şi specialiştilor din cadrul DGASPC Călăraşi a demonstrat,  în faţa comunităţii călărăşene, că munca,  dăruirea şi implicarea sunt atu-urile care, întotdeuna, garantează succesul!

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Membrii Sanitas Sănătate şi Asistenţă Socială din Călăraşi au protestat în faţa Guvernului şi au dezaprobat noua lege a salarizării

sâm oct. 21 , 2017
Joi 19 octombrie, la Bucureşti, a avut loc un miting şi un marş de protest organizat de Federaţia  Sanitas. 10.000 de membri Sanitas, veniţi din toate judeţele din ţară,  au cerut Guvernului să nu ignore problemele din sănătate şi asistenţă socială.  Ei sunt  nemulțumiți de diferențele enorme dintre promisiunile guvernanților […]