Senatorul Răducu Filipescu/ „Răspândirea pestei porcine arată, cel puţin, a incompetenţă crasă”

Print Friendly, PDF & Email

Conform informațiilor de ultimă oră, oferite de prefectul județului, George Iacob, în județul Călărași avem confirmate 42 de focare de Pesta Porcina Africană, în următoarele localități:
Borcea – 10;
Perisoru – 27;
Calarasi – 3;
Constantin Brincoveanu – 1;
Călărașii vechi – 1.
Totodată, sunt 7 suspiciuni de PPA ( 4 în loc. Perișoru, unul în Gâldău, unul în loc. Unirea și unul în Ștefan cel Mare) și se așteaptă rezultatul analizelor de laborator.

Faţă de răspândirea pestei porcine, în România, senatorul liberal Răducu Filipescu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că reacţia guvernanţilor este cel puţin dubioasă. Lipsa de implicare a acestora este, în opinia parlamentarului PNL, un fapt pentru care vinovaţii trebuie să răspundă penal:

„Nenorcirea s-a abătut peste noi, cu această pestă porcină, şi Guvernul nu a făcut absolut nimic. Pot să spun că a plimbat-o prin toată ţara, nu că ar fi încercat să o oprească, în condiţiile în care era informat, din februarie 2017, că prezintă un mare pericol şi va ajunge şi în România. Practic, nu i-a interesat. PNL are de gând să facă chiar plângere penală împotriva ministrului Daia, pentru că nu a gestionat corespunzător situaţia pestei porcine. Plângere penală vom face şi împotriva lui Liviu Dragnea, pentru că nu a vrut să convoace sesiune extraordinară, unde trebuia să se discute măsurile pentru combaterea pestei porcine.”

Senatorul Răducu Filipescu crede că răspândirea pestei porcine în România arată dacă nu act premeditat, atunci cel puţin incompetenţă crasă: „Atâta vreme cât ştii că pesta porcină este în Ucraina şi ştii că aceasta poate intra în România pe diferite căi, şi tu nu iei nici o măsură… Şi aveai la dispoziţie un an şi jumătate pentrua a lua măsuri. Îmi pun întrebarea: Oare s-a dorit să intre în România pesta porcină ori situaţia a fost scăpată de sub orice control?”

Senatorul PNL consideră că avem în faţă o problemă de siguranţă naţională, dacă privim impactul economic major al răspândirii pestei porcine africane în România, iar cei vinovaţi trebuiau să-şi dea demisia:

„Guvernul era obligat să ia măsuri. Ce s-a întâmplat în România trebuia să fie urmat de demisia preşedintelui A.N.S.V.S.A. şi chiar a premierului Viorica Dăncilă. La noi nu se întâmplă nimic pentru că nu vrea Dragnea. Dacă Dragnea vrea să pună o mătură la un minister, atunci pune o mătură, pentru că aşa vrea el, pentru că poate… Pe lângă răspunderea administrativă, cei vinovaţi de răspândirea pestei porcine ar trebui să răspundă şi penal.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Trei seri de film romînesc la Călăraşi, în Parcul Dumbrava

vin sept. 14 , 2018
Pe 14, 15 şi 16 septembrie, de la ora 19:30, Asociația CineCultura și Primăria Municipiului Călărași vă dau întâlnire în Parcul Dumbrava. Stingem puţin lumina stelelor de pe cer, fiindcă pe ecranul montat pe Scena din Parcul Dumbrava vor străluci vedetele din filmele prezentate în cadrul Caravanei filmului românesc – […]