Senatorul Filipescu: ,,PNL e pregătit să preia puterea!”

Print Friendly, PDF & Email

În conferința de presă, organizată la sfârșitul săptămânii trecute, senatorul PNL, Răducu Filipescu, a făcut câteva precizări importante referitoare la moțiunea de cenzură care va fi votata marți, 18 iunie 2019.

Intitulata “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”, moțiunea de cenzură a fost semnată de 173 de senatori și deputați de la PNL, USR, PMP si UDMR. Parlamentarii Pro România au decis să nu semneze moțiunea, dar au anunțat că o vor vota.
Senatorul Filipescu a subliniat că este important să se țină cont de votul de blam dat PSD-ului la europarlamentare, dar și că va fi dificil să fie votată moțiunea inclusiv de parlamentari PSD și a explicat cât de importat este să existe, după aceea, susținere în Parlament:
,,Este incert ce se va întâmpla cu această moțiune. Se pune, probabil, întrebarea: ne dorim sau nu, să trecem la guvernare? Eu cred că aici nu mai putem vorbi de dorință, ci ține de necesitatea de a face pasul acesta. Dacă ne gândim: ,,Lasă-i să dărâme totul”, dar se dărâmă și România o dată cu ei, este o chestiune cu care noi nu suntem de acord. De aceea, PNL-ul a spus că, indiferent de ce se va întâmpla în continuare, dacă această moțiune trece, ne angajăm să punem România pe roate. Nu cred că din punct de vedere economic va fi ceva spectaculos, dar din punct de vedere legislativ și al consolidării democrației, cred că niște lucruri se pot face, pentru că nu costă.
Mai este un aspect: preiei puterea și ai un Parlament care, când e cu tine, când e împotriva ta. Persoanele care ar vota, din interiorul PSD sau ALDE căderea guvernului, au în plan niște situații care să-i avantajeze. Azi sunt cu tine, mâine împotriva ta! Posibil să dea guvernarea, dar să nu ai ce să faci cu ea și populația să spună:,,Sunteți incapabili să rezolvați problemele, mai bine era cu ceilalți!”
Ca o concluzie, indiferent ce s-ar putea întâmpla după ce ar cădea guvernul, noi suntem pregătiți să ne agajăm în preluarea puterii. Dacă USR-ul nu vrea să intre la guvernare și rămânem la mâna lor, a PSD-ului și a lui ALDE, ce fel de guvernare e aia?
Riscăm și mergem pe votul populației, dat recent. Dar se pune întrebarea: Cu cine susținem Guvernul în Parlamentul României?
E foarte complicată ecuația, cu prea multe necunoscute, iar nodul gordian este Ponta, el fiind singurul care poate să atragă parlamentari de la PSD. Ecuația va ieși, doar dacă vor fi PSD-iști care să voteze moțiunea și ne gândim la cei care nu vor congres pe 29 iunie.
Dacă nu trece moțiunea, pentru noi, PNL-ul, e bine, dar pentru administrația României e foarte rău, pentru că rămânem cu acest guvern.”, a afirmat senatorul PNL, Răducu Filipescu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

5.150 de tineri, din Călărași și Sălaj, uniți în “Cluburile ecOprovocarea” pentru a proteja mediul

lun iun. 17 , 2019
Peste 5.100 de elevi și profesori voluntari din 7 licee au participat în anul școlar 2018-2019 la cea de-a IX-a ediție a proiectului “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” și au derulat activități de protejare a mediului, precum: plantări de arbori, colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, curățarea spațiilor verzi, târguri cu […]