Secţia de Pediatrie, din Spitalul Judeţean Călăraşi, riscă să fie închisă

Print Friendly, PDF & Email

pediatrieIndolenţă, nepăsare, delăsare! Sunt cuvinte prea blânde care pot defini motivele care au dus la starea dezastruoasă în care se află Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Călăraşi care a devenit un subiect demn de toată critica, în presa locală şi centrală. Mucegaiul, mizeria, comportamentul iresponsabil al personalului medical din secţie, dar şi al unor pacienţi, sunt cunoscute de ani de zile, fără ca cineva să ia măsuri drastice pentru ca aceste   aspecte să nu mai existe. În Secţia de Pediatrie nu s-au mai făcut reparaţii capitale de 10-15 ani, mobilierul este vechi, pereţii scorojiţi, instalaţiile sanitare sparte iar gândacii colcăie ca pe bulevard. A trebuit ca toată această situaţie să reprezinte tema unui mare scandal mediatic pentru ca autorităţile judeţene să se mobilizeze şi să ia masurile care se impun.

În data de 3 februarie a.c. inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) s-au autosesizat şi au efectuat un control la Secţia de Pediatrie iar deficienţele constatate au fost, de fapt, cele semnalate în presă. Directorul DSP Călăraşi ec. Gabriela Teodorescu a confirmat faptul că a dat termen de 30 de zile, perioadă în care să se facă lucrări de igienizare, în caz contrar, inspectorii sanitari vor aplica sancţiunea cea mai drastică: secţia va fi închisă.

Gabriela teodorescu,,În saloane este mucegai din cauza condensului provocat de diferenţele de temperatură, din interior şi de afară, care trebuie şters în permanenţă. Am cerut personalului să facă acest lucru. Am discutat atât cu managerul actual al spitalului, cât şi cu medicul şef de la Pediatrie să înlocuiască sau să recondiţioneze mobilierul vechi, dacă nu există bani pentru achiziţionarea unui nou. Deja au început să fie înlocuite,din saloane, noptierele din metal ruginite iar ei şi-au luat angajamentul ca în câteva zile să vopsească toate pătuţurile pentru copii. De-a lungul timpului, noi am făcut numeroase controale şi am constatat starea degradantă a saltelelor. A fost achiziţionat material impermeabil pentru îmbrăcămintea saltelelor, numai că cei din sectorul administrativ … au uitat să le îmbrace. Acum şi-au luat angajamentul ca în maxim câteva zile să reconditioneze toate saltelele şi să pună lenjerii noi. Mai mult, la cădiţa destinată copiilor, am recomadat să monteze un robinet cu duş pentru baia acestora, ba chiar am identificat şi un spaţiu special amenajat pentru duş ce a fost deschis în urma controlulului efectuat de noi. În Secţie există apa curentă, rece şi caldă. Mai mult, am impus, ca în saloane, să fie amplasate frigidere unde mămicile internate cu copii să poată să îşi păstreze alimentele. Am interzis existenţa aparatelor de cafea expresso în interiorul secţiei de pediatrie, dar şi din celelalte secţii medicale din spital, şi am recomandat să fie montate în afara acestuia pentru a descuraja fumatul. Inspectorii noştri vor veni, zi de zi, în secţie, pentru a vedea dacă se realizează măsurile impuse”, a precizat directorul DSP Călăraşi Gabriela Teodorescu pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”.

Management defectuos

Toate deficienţele semnalate de presă şi de inspectorii sanitari, nici nu ar fi trebuit să existe dacă toţi managerii spitalului care s-au perindat la conducerea acestuia ar fi sesizat toate aceste probleme atît la reprezentanţii Consiliului Judeţean şi chiar la DSP. De o crasă indolenţă au dat dovadă atât medicul şef, dr.Miron Minodora, dar şi asistenta care conduc Secţia de Pediatrie. Acestea nu s-au preocupat pentru o mai bună coordonare a activităţii administrative din secţie şi nici nu au făcut vreo sesizare privind problemele cu care se confruntă. În cazul de faţă este vorba de management defectuos.

,,Am stat de vorbă, atât cu medicul şef al Secţiei cât şi cu asistenta şefă şi le-am impus să îşi schimbe atitudinea, să stabilescă reguli precise, privind întreţinerea curăţeniei, care să fie respectate atât de personalul angajat cât şi de pacienţi. Degeaba faci curăţenie şi lucrări de reparaţii, dacă nu le întreţii!”, a mai adăugat directorul DSP Gabriela Teodorescu.

Aproximativ, 4 miliarde de lei vechi  vor fi alocaţi pentru lucrări de igienizare la Secţia de Pediatrie

Marian DinulescuVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu a precizat, în cadrul conferinţei de presă, din această săptămână, că, în aceste zile se va aloca din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean, aproximativ, 400.000 de lei pentru ingienizarea Secţiei de Pediatrie. ,,Secţia va fi împărţită în două sectoare, unde se vor face lucrări de reparaţii, în două etape, timp de o lună de zile, astfel încât să nu afectăm activitatea medicală. După cum se ştie, corpul de clădire în care funcţionează această secţie are un risc seismic ridicat, de gradul 2. În acest an vom aloca din bugetul judeţului suma de 6,3 miloane de lei vechi pentru consolidarea structurii de rezistenţă iar anul viitor vom face investiţii pentru reparaţii capitale la secţiile aflate în acel corp din clădirea spitalului”, a spus vicepreşedintele Marian Dinulescu.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Concepte esenţiale în POLITICĂ

vin feb. 6 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Despre OPOZIŢIA POLITICĂ (I) Democraţia ca proces se relevă prin succesiunea alegerilor, dar şi prin multe evenimente, activităţi sau relaţii petrecute în intervalul dintre alegeri. Funcţionarea unui regim democratic nu depinde doar de instituţiile prin care se realizează diviziunea muncii între executiv şi legislativ, ci […]

Te mai poate interesa