Se rectifică bugetul Consiliului Judeţean Călăraşi

Consiliul-Judetean-Calarasi-sÎn sedinţa  ce are loc marti, 29 noiembrie, consilerii judeţeni au în dezbatare hotărărea privind rectificarea bugetului Consiliului Judeţean. În urma alocarii de la Guvern a unor fonduri financiare suplimentare, vor fi alocate subvenţii pentru: plata drepturilor persoanelor cu handicap, finanţarea Camerelor Agricole, precum şi asigurarea finanţarii pentru aparatura medicală din spitale. În expunerea de motive a priectului de hotărâre se arata că:

Având în vedere faptul că, la aceasta dată, din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi din bugetul Ministerului Sănătaţii au fost aprobate transferuri către bugetul propriu al Judeţului Călăraşi, se rectifica bugetul  astfel:

La partea de venituri:

  • subventii avand ca destinatie finantarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, cu 4.476 mii lei;
  • subventii de la bugetul de stat pentru finantarea Camerelor Agricole, in valoare de 90 mii lei;
  • subventii pentru finantarea aparaturii medicale la spitale, in valoare de 63 mii lei

In structura cheltuielilor se produc urmatoarele modificari:

1) În cadrul bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protecţie a Copilului Călăraşi se majoreaza creditele la titlul II “Bunuri si servicii”, cu suma de 1.851 mii lei, iar la “Asistenţa Socială” se suplimenteaza cu 2.625 mii lei, pentru acoperirea plătii indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

2) Prin majorarea subvenţiei de la bugetul de stat, pentru finanţarea Camerelor Agricole, bugetul instituţiei  se majoreaza cu 63 mii lei, respectiv cu suma de 90 mii lei, reprezentând subvenţie alocată şi diminuarea veniturilor proprii cu suma de 27 mii lei, ce nu vor fi realizate pana la finele anului 2016.

3) lista de dotari independente a Spitalul Judetean de Urgenţă Călăraşi Dr. Pompei Samarian, se modifică prin transferul sumelor necesare pentru achiziţionarea a doua tărgi de transport pacienţi, pentru Unitatea de Primire Urgente, în valoare totală de 21 mii lei, precum si asigurarea resurselor financiare pentru acoperirea cofinanţării, într-un procent de 10%, din economiile înregistrate la capitolul bugetar  „Autorităti executive, pentru achizitionarea unor aparate medicale, cum ar fi videolaringoscop (1000 lei), manechin performant pentru pregatirea profesionala a personalului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (2000 lei) şi a doua paturi radiotransparente hidraulice pentru transportul şi consultul pacientilor (4000 lei). De menţionat este faptul că  Ministerul Sănătaţii a asigurat partea sa de finanţare pentru aparatele menţionate, în valoare de 63 mii lei.

4) pentru bugetele celorlalte doua spitale, al caror management a fost transferat Consiliului Judetean Calarasi, se precizeaza faptul ca acestea au fost majorate cu sumele reprezentand subventii pentru acoperirea cresterilor salariale, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, veniturile din contractele incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate s-au majorat cu 110 mii lei.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În aceste zile libere, Centrele de permanență asigură continuitatea asistenței medicale

mar nov. 29 , 2016
In perioada 30 noiembrie 2016 – 4 decembrie 2016 continuitatea asistentei medicale primare si a asistentei medicale de urgenta prin centrele de permanenta, in judetul Calarasi va fi asigurata dupa cum urmeaza: 1  Centrul de Permanenţă Fix Vlad – Ţepeş, Medic coordonator: Dr. Moia Sorina – telef. 0745312837 sorinamoia@yahoo.com 30.11.2016- […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!