Sărbătoarea de Bobotează, marcată de Primăria Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Boboteaza sau Sărbătoarea Botezului Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale românilor, aceasta fiind organizată cu fast si foarte multe obiceiuri.

La Bobotează se sfinţesc toate apele, iar preotul se duce la o apă unde arunca o cruce. Mai mulţi bărbaţi se aruncă în apă ca să o aducă înapoi, iar cel care reuşeşte să ajungă primul la ea primeşte binecuvântarea preotului şi se consideră că va avea noroc tot anul.

Și în acest an, Primăria Călărași a marcat această sărbătoare. La biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”(Volna), P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de un sobor de preoţi, a oficiat o slujbă religioasă. A urmat, apoi, pe malurile Borcei, slujba Aghezmei Mari și aruncarea Sfintei Cruci, care a fost recuperată din apă, pentru al 8-lea an consecutiv, de Iulian Boscornea, profesor de sport, la o scoală din comuna Modelu. Acesta a fost  felicitat de către edilul municipiul Călăraşi, Daniel Drăgulin, şi de către P.S. Vincenţiu.

La finalul evenimentului, în parcul central, au fost oferite călărăşenilor  porțiile de fasole şi  vin fiert, pregătite special pentru acest moment.

La manifestările dedicate Bobotezei au participat, alături de repezentanţii primăriei Călăraşi, prefectul judeţului, George Iacob, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuță, consilieri locali şi judeţeni, precum şi reprezentanți ai instituţiilor publice.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Boboteaza, o sărbătoare devenită tradiție, în comuna Borcea

Dum ian. 6 , 2019
Sărbătoarea de Boboteaza este un eveniment care reuşeşte, an de an, să adune peste 3500 de oameni, în comuna Borcea, chiar dacă vremea nu este prietenoasă cu cei care vin să asiste la un eveniment care durează, în fiecare an, câteva ore bune. În primele ore ale dimineții, locuitorii asistă […]