Săptămâna prevenirii criminalităţii

Print Friendly, PDF & Email

Evenimentul naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi cu o acţiune preventivă desfăşurată, în spaţiul public, alături de cetăţeni, în comuna Curcani.

 IMG_0453

Acţiunile ce de vor derula în perioada 28 septembrie – 02 octombrie 2015, vor aborda cinci paliere de prevenire: victimizarea minorilor, delincvenţa juvenilă, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea criminalităţii organizate şi siguranţa rutieră.

Picture 023Astăzi, pe terenul de fotbal din comuna Curcani, alături de poliţişti, elevi, părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai autorităţii publice locale, a avut loc lansarea Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2015, cu o acţiune în cadrul campaniei de prevenire a violenţei în mediul rural, „Violenţa nu rezolvă problemele, le amplifică!”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Campionul mondial şi european la Muay Thai, King boxing, Ciprian Sora, instructor în cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, s-a alăturat demersului poliţiştilor din Călăraşi de conştientizare a cetăţenilor asupra efectelor violenţei şi de oferire a unor alternative sănătoase pentru orice manifestare agresivă. Astfel, îndemnul oamenilor legii a fost de a canaliza energia către practicarea unei activităţi sportive sau a uneia lucrative, având loc astăzi demonstraţii de autoapărare, fotbal şi oină, câştigătorii fiind premiaţi.

La nivelul judeţului, poliţiştii de ordine publică au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea victimizării minorilor, în şcoli şi la centrul de copii cu dizabilităţi din municipiul Călăraşi.

Picture 025Ziua de mâine, 29 septembrie, va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile. Elevii din liceele din Călăraşi au fost invitaţi la film, la Centrul Cultural Judetean Călăraşi, unde va fi proiectat materialul video „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”, iar trupa Trepte va juca piesa de teatru „Variaţiuni enigmatice”.

La întâlnirile cu minorii din şcoli şi centre de plasament vor fi prezentate cazuri concrete, vor fi abordate cauzele şi condiţiile care determină sau favorizează  comiterea de infracţiuni de către minori şi implicaţiile răspunderii în plan penal şi social ca urmare a comiterii unor fapte antisociale.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Revitalizarea fostei Unităţi Militare, din cartierul Măgureni, un proiect fără viitor

lun sept. 28 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Fosta Unitate Militară din cartierul  Măgureni, aflată de trei ani în administrarea Consiliului Judeeţan Călăraşi,  zace într-o cruntă degradare.  Când a fost preluată de la  Ministerul Apărării Naţionale,  preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu îşi făcea planuri măreţe privind valorificarea ei, însă, acum,  a făcut un […]