Revitalizarea fostei Unităţi Militare, din cartierul Măgureni, un proiect fără viitor

Print Friendly, PDF & Email

unitatea militara Fosta Unitate Militară din cartierul  Măgureni, aflată de trei ani în administrarea Consiliului Judeeţan Călăraşi,  zace într-o cruntă degradare.  Când a fost preluată de la  Ministerul Apărării Naţionale,  preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu îşi făcea planuri măreţe privind valorificarea ei, însă, acum,  a făcut un pas înapoi. Motivul este unul singur: lipsa unor surse de finanţare care să asigure investiţiile mult visate ale lui Filipescu. Iniţial, s-ar fi dorit ca în fosta Unitate Militară să fie construite  aşezăminte de asistenţă socială, precum şi un mic parc industrial. Numai că socotelile şefului administraţiei judeţene nu s-au potrivit cu programele de finanţare ale  Ministerului Dezvoltării Regionale pentru exerciţiul financiar 2014-2017. În prezent, Filipescu se află în imposibilitatea de a găsi  bani pentru a demara proiectele Consiliului Judeţean privind revitalizarea fostei Unităţi Militare din cartierul Măgureni .

,,Cu puţin timp în urmă, am fost în audienţă la Ministrul Dezvoltării Regionale (n.r.-Sevill Shhaideh) şi am adus în discuţie problema unităţii militare. Mi-a spus că nu are nici un  program şi nicio linie de finanţare din fonduri europene pentru amenajarea unor cămine de bătrâni, aşa cum noi am fi vrut să facem acolo. Există, în schimb, posibilitatea să facem un centru medical de recuperare. Dar pe mine nu mă interesează acest lucru. Noi vrem să amenajăm, acolo,  două  cămine de bătrâni. Am putea să mutăm şi  actualul cămin pentru persoane vâstnice ,,Antim Ivireanu” din Călărăşi, să scoatem bătrânii din betoanele acelea şi să-i îi aducem într-un loc, mult mai plăcut şi mai natural. Problema este că nu avem finanţare pentru aşa ceva. În Programul politic al PNL există şi programe naţionale pentru construirea căminelor de bătrâni, pentru că avem nevoie de aşa ceva. Drept pentru care, aştept să vină partidul nostru la guvernare şi să încercăm să accesăm fonduri naţionale pentru aşa ceva. Într-una dintre fostele cazarme, vrem să mutăm sediul Direcţiei de Protecţie a Copilului ca să nu mai plătim chirie.  Dar  pentru acest proiect este nevoie de o investiţie serioasă ca să putem să punem la punct acea clădire. Puteam să facem multe în Unitatea Militară din Măgureni, dacă n-aveam Spitalul Judeţean pe cap, unde suntem nevoiţi să băgăm  o groază de bani,  în fiecare an, pentru reabilitarea lui.”, a spus Filipescu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Florin Piersic revine pe scena de la Călărași

mar sept. 29 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Teatrul Tineretului București va prezenta, miercuri, 30 septembrie, pe scena Centrului Cultural Județean Călărași, albumul ” Hoinărind printre amintiri „( 2009 ), în interpretarea lui Florin Piersic. Piesele sunt compuse de Dan Iagnov , cu texte de Andreea Andrei reprezintă povestea vieții artistului, care a […]