S-a semnat contractul de finanţare, din fonduri REGIO, pentru reabilitarea Liceului Tehnologic„Dan Mateescu”

Print Friendly, PDF & Email

dsc_0014-1412934150Vineri, 10 octombrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, împreună cu primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Dan Mateescu” din municipiul Călăraşi, în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Beneficiarul contractului este parteneriatul între Unitatea Administrativ-Teritorială Călăraşi şi Liceul Tehnologic „Dan Mateescu”, care obţine fonduri nerambursabile europene Regio – Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4„Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” – sesiunea a II-a de depunere de proiecte, deschisă în perioada martie – iunie a.c..

Proiectul „Lucrări de reabilitare, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii educaţionale preuniversitare – Liceul Tehnologic ‘Dan Mateescu’ Călăraşi” are o valoare totală de 7.828.782,38 lei, din care valoarea eligibilă este de 4.221.205,62 lei (fonduri FEDR – 3.588.024,78 lei; fonduri de la bugetul naţional – 548.756,73 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 84.424,11 lei). Contractul de finanţare vizează îmbunătățirea calității infrastructurii de învăţământ, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene. Prin implementarea acestui proiect se vor asigura condiţii adecvate de acces la educaţie şi de calificare profesională pentru 840 de elevi. Termenul limita de finalizare a lucrărilor este 31.12.2015 iar firma constructoare este S.C.Astalrom S.A. Lucrările de reabilitare ale Liceului tehnologic Dan Mateescu au început în anul 2007, printr-un program al Ministerului Educației Naționale, fiind stopate un an mai târziu. În 2014 a apărut oportunitatea oferită de POR 2007-2013 pentru ca acest viitor modern spațiu de învățământ să devină o realitate călărășeană.

Este un moment deosebit pentru administrația pe care o conduc de aproape doi ani și jumătate. Iată că ce am tot spus în ultimele luni, când vorbeam despre proiectele cu finanțare europeană pe care le pregătim, devine realitate, iar satisfacția mea este și mai mare cu cât acest proiect semnat astăzi, cu o valoare considerabilă, se adresează sistemului educațional. În perioada următoare urmează să semnăm și alte contracte de finanțare, în cadrul altui Program Operațional, iar în paralel lucrăm la pregătirea proiectelor pentru următorul exercițiu financiar european”,  a spus primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

În week-end, debutează prima ediție a Festivalului Dunării Călărășene

vin oct. 10 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 In perioada 11-12 octombrie 2014, pe platoul din fata Consiliului Judetean Calarasi, va fi organizata prima ediție a Festivalului Dunării Călărășene. La Festival vor fi degustate peste 20 de sortimente de preparate din pește, vor fi prezenți producători locali de vin, se vor asculta […]