Rolul Uniunii Europene şi politicile sale în domeniul agricol, temă de dezbatere a elevilor de la Colegiul „Barbu Ştirbei”

Print Friendly, PDF & Email

Întâlnirea echipei de ambasadori ai Parlamentului European din cadrul Colegiului Național Barbu Știrbei cu domnul ing. Toli Dobrin, consultant proiecte al Camerei Agricole a județului Călărași,a avut loc pe 15 martie a.c., ora 10.00, în sala de conferințe a instituției, cu  tema de prezentare și discuție Politicile UE în domeniul agricol. Informațiile prezentate au făcut referire la programele destinate dezvoltării rurale prin care politica agricolă a UE  servește mai multor scopuri: îi ajută pe agricultori să investească în modernizarea fermelor, susține comunitățile rurale viabile, cu economii diversificate,creează și menține locurile de muncă din industria alimentară, protejează mediul și bunăstarea animalelor, să sprijine  promovarea inovării în agricultură și în prelucrarea alimentelor (cu ajutorul proiectelor europene de cercetare), pentru a crește productivitatea și reduce efectele asupra mediului.

 

Programul Educativ Școli – Ambasador ale Parlamentului European (EPAS), implementat de o echipă energică și entuziastă formată din 6 cadre didactice și 15 elevi din Colegiul Național Barbu Știrbei, urmărește creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la Uniunea Europeană, oferindu-le mijloace active de învățare.

Vineri, 17 martie 2017, ora 11.00, este invitată, în mijlocul elevilor ambasadori, doamna Țapardel Claudia, europarlamentar cu o bogată activitate în domeniu, care în cadrul unei prezentări și dezbateri va informa elevii cu privire la rolul pe care-l joacă UE în viața de zi cu zi în numeroase domenii (imigrație, pensii, energie, securitatea alimentară, politica economică).

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Volumul "Deportaţi în Bărăgan:Amintiri din Siberia românească"va fi lansat la Muzeul Municipal Călăraşi

mie mart. 15 , 2017
Sâmbătă, 18 martie 2017, Muzeul Municipal Călărași găzduiește lansarea cărții “Deportați în Bărăgan: Amintiri din Siberia românească”, editată de Claudia-Florentina Dobre și Valeriu Antonovici, sub patronajul CSMI, și apărută la editura Ratio et Revelatio din Oradea. La lansarea care va avea loc la ora 12.00 vor participa, alături de editori, […]