Revine viscolul în judeţul Călăraşi/ Atenţie la înrăutăţirea vremii!

În perioada 10 ianuarie a.c., ora 23:00- 11 ianuarie a.c. ora 15:00  va intra în vigoare o atenţionare cu cod portocaliu de viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează şi judeţul Călăraşi.

 Poliţiştii vin cu câteva recomandări:

Cetăţenii trebuie să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional.

Trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiţii, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Directorului medical Belușică i-a încetat contractul cu S.J.U. Călărași

mar ian. 10 , 2017
În cursul zilei de marți, 10 ianuarie, pe adresa Spitalului Județean de Urgență Călărași a sosit o adresă de la Consiliul Județean, prin care se aduce la cunoștința conducerii S.J.U. că încetează contractul directorului medical, Laurențiu Belușică, încheiat pe o perioadă de 6 luni. Managerul S.J.U. Călărași, Silviu George Didilescu, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!