Directorului medical Belușică i-a încetat contractul cu S.J.U. Călărași

În cursul zilei de marți, 10 ianuarie, pe adresa Spitalului Județean de Urgență Călărași a sosit o adresă de la Consiliul Județean, prin care se aduce la cunoștința conducerii S.J.U. că încetează contractul directorului medical, Laurențiu Belușică, încheiat pe o perioadă de 6 luni.

Managerul S.J.U. Călărași, Silviu George Didilescu, a declarat pentru Actualitatea de Călărași:

“Consiliul Județean mi-a fost trimis adresa prin care sunt anunțat că a încetat contractul pentru funcția de director medical, a domnului Laurențiu Belușică. Astăzi (n.r. 10 ianuarie) a fost ultima zi de lucru, a dânsului, aici. Nu mi-a lăsat niciun raport de activitate, pe cele 6 luni, dar nici nu i-am solicitat, ținând cont că 90% din mandat l-a derulat când nu eram eu manager.

Am început să fac demersurile pentru a găsi un director medical potrivit și, sper, ca săptămâna viitoare, să găsesc o persoană care să preia această funcție. Îmi doresc să fie un medic din spitalul Călărași, pentru că știe cel mai bine problemele de aici.

Îmi doresc ca propunerea să vină din partea medicilor, trebuie să fie cineva care să-i cunoască și care să facă legătura între secții.

Trebuie să fie respectată o cutumă, nu o lege, pentru că nimeni nu poate ordona unui doctor lucrurile care țin de medicină, începând cu programul de lucru și terminând cu intervențiile medicale. Acestea trebuie controlate, verificate și echilibrate de un doctor, nu poate cineva care nu e medic să le spună acestora ce să facă și este o formă de respect față de corpul medical din spital.”, a declarat managerul Silviu George Didilescu.

De menționat că directorul medical Belușică s-a făcut remarcat prin postările sale pe facebook, dar și printr-un scandal declanșat, în urmă cu două luni, după ce a spus că fostul manager, Camelia Ghiveciu, i-a luat secretara și biroul (la conferință având cheia de acces în buzunar), fără a fi cunoscute prea multe lucruri oficiale din munca depusă ca director medical, în absența unui raport de activitate pe cele 6 luni, la Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Ora 22.00/ Toate drumurile, din județul Călărași, sunt închise

mar ian. 10 , 2017
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră s-a închis pe Autostrada Soarelui, precum şi pe toate drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Călăraşi: – DN 3A – Drajna – Feteşti – DN 4 – Olteniţa – Bucureşti – DN 21-  Călăraşi- Slobozia – DN 3B –Călăraşi- Feteşti – […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!