Rechizite, ghiozdane şi cărţi oferite copiilor, prin acţiunea ,,Investeşte în educaţie”

actiune caritabila 1“Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui, în ceea ce dăruiești”, spunea, cândva Maica Tereza. Prin dărnicia unor oameni cu mult suflet, 26 de copii călărăşeni au putut să înceapă şcoala cu ghiozdane şi rechizite noi. Oricine a  citit bucuria în ochişorii lor, când au vazut ce daruri au primit, la început de an, din partea unor călărăşeni care au vrut sa le aducă o rază de speranţă şi un gând bun.

Totul a plecat de pe facebook, de la două călărăşence cu suflet mare.  Creţu Virginica i-a povestit Denisei Jilăveanu, cât de greu i-a fost, în copilărie, când începea şcoala fără rechizite şi fără haine noi, din cauza lipsurilor financiare cu care familia sa se confruntă. De aici a plecat ideea de a iniţia o acţiune caritabilă prin care să fie oferite rechizite şi ghiozdane. ,,Am pus un simplu anunţ pe facebook, prin care am solicitat prietenilor mei virtuali să doneze rechizite şi ghiozdane, în baza unei donaţii financiare, în valoare de maxim 30 de lei. Nu m-am aşteptat ca acel anunţ să aibă un impact atât de mare. Numai în câteva zile, am strâns rechizite pentru 26  copii aflaţi sub supravegherea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului”, a spus Creţu Virginica. Vineri, 12 septembrie, la sediul  DGASPC, 15 copii  cu rezultate bune la învăţătură, aflaţi în plasament,  au primit darurile cu multă bucurie. Printre aceştia au fost şi trei  liceeni merituoşi, de la Liceul Danubius din Călăraşi, care au primit din partea fostului senator Doru Ioan Tărăcilă o sumă de bani pentru rechizite. Apoi, alţi 11 copii de la Centrul SERA au primit rechizite şi ghiozdane noi. Directorul adjunct, din cadrul DGASPC, Lavinia Grosu a precizat că este prima acţiune caritabilă prin care au fost donate rechizite pentru copiii cu probleme sociale.

Prin gestul unor călărăşeni cu suflet mare (parlamentari, oameni de afaceri, jurnalişti, directori de instituţii sau simpli salariaţi), cei 26 de copii au reuşit să înceapă cu bine noul an şcolar. E de aşteptat ca astfel de acţiuni caritabile să  devină obişnuite în comunitatea călărăşeană şi la care să adere cât mai mulţi călărăşeni.

actiune caritabila 2

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Eugen Tomac: ,,În România domneşte dictatura minciunii”

joi sept. 18 , 2014
 Miercuri, 17 septembrie au fost prezenţi la Călăraşi   doi lideri politici importanţi, fostul preşedinte al PMP, Eugen Tomac şi liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu. În cadrul unei conferinţe de presă, cei doi au făcut public faptul că, pe 30 august a.c. s-a parafat alianţa politică dintre PMP şi PNŢCD. Cele două […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!